titel : Janssons Frestelse à la Paleo
länk : Janssons Frestelse à la Paleo
Janssons Frestelse à la Paleo
600 g rättika och kålrabbi (ung. hälften av varje) skurna i stavar
2 hackad gul lök
smör, ghee eller kokosolja att steka i
300 g kokosgrädde (använde Garant)
2-3 tsk arrowrot
1 brk (125 g) ansjovisfiléer skurna i bitar + spadet
½ tsk örtsalt
½ tsk malen vitpeppar
Ovanpå:
1-2 msk mandelmjöl
hyvlat kallt smör eller klicka över ghee alt. kokosolja
Koka skuren rättika och kålrabbi livligt i saltat vatten, ca 5-6 minuter, låt rinna av väl i durkslag. Fräs löken lätt mjuk i smör (eller ghee alt. kokosolja). Blanda samman kokosgrädde, ansjovisspad och arrowrot (rör ut i spadet eller lite vatten först), salt och peppar. Blanda ihop avrunna grönsaker och lök i en ugnsform, fördela ansjovisbitar över, bred ut kokosgräddsblandning, strö över mandelmjöl och sist hyvlat smör (eller ghee alt. kokosolja). Tillaga i 200 graders ugn ca 40 minuter.
Använder för egen del smör i min paleo-variant här på bloggen. Har inte testat kokosolja eller ghee som ersättning, men det borde ju gå bra även så. För den som vill prova en lågkolhydrat-jansson med mer mejerier, kolla då detta recept på Lesscarbs.se. som jag f.ö. använde som basrecept för ovanstående. Har tidigare publicerat ett receptinlägg med en lågkolhydrat-jansson här (varifrån just det receptet var inspirerat ifrån har jag helt glömt av tyvärr).
således artikel Janssons Frestelse à la Paleo
det är alla artiklar Janssons Frestelse à la Paleo Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Janssons Frestelse à la Paleo adressen https://livsstilone.blogspot.com/2017/12/janssons-frestelse-la-paleo.html
0 Response to "Janssons Frestelse à la Paleo"
Skicka en kommentar