Tre små rätter

Tre små rätter - Hej kompis Hälsosam livsstil, I artikeln du läste denna gång med titeln Tre små rätter, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel allmän information, Artikel hälsosam information, Artikel hälsosam kost, Artikel hälsosam mat, Artikel hälsosamma tips, Artikel Nyheter, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Tre små rätter
länk : Tre små rätter

Läs också


Tre små rätter


 Rätt 1 
Förrätt på minuten!


Kräftsoppa 
4 portioner

Koka 1 liter Kelda Milda tomatsoppa med 2 tsk dillfrön i 5 minuter. 
Vispa ner 2 dl creme fraiche och 0,5 dl hackad färsk dill. 
Lägg i 200 g kräftstjärtar.
Spetsa ev soppan med 1 msk konjak 

  
Rätt 2

Ett vegetariskt alternativ på påskbordet - 
en purjo- och rödkålspaj med smak av kummin.


Påskpaj
8 bufféportioner


1 purjolök
250 g babyplommontomater
2 dl riven prästost
3 ägg
3 dl mjölk
1 tsk salt
1 vitlöksklyfta
1 tsk kummin
1 msk olivolja
130 g finstrimlad rödkål 
Salt och svartpeppar
2 msk olja
8 filodegsplattor
Till servering
 grönsallad

Gör så här
Ansa och strimla purjolöken
Halvera tomaterna
Riv osten
Vispa ihop ägg, mjölk, ost och salt i en bunke
 Pressa i vitlöken
Mortla kumminen
Stek purjolöken i olivoljan i en stekpanna med kummin
Vänd ner rödkålen och stek ytterligare ca 2 minuter
Dra av från värmen, krydda med salt och peppar och låt svalna något
Pensla en pajform med lite av oljan
 eller en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter,
Lägg filodegsarken omlott i formen så att en liten del hänger över kanten
Pensla filodegen som hänger utanför med resten av oljan
Blanda äggvispet med den stekta purjolöken och rödkålen  
Häll fyllningen i formen
Toppa med tomaterna
Vik in filodegen som hänger ut så den hamnar innanför kanten
Grädda pajen mitt i ugnen i 175 grader i ca 50 minuter 
eller tills den stelnat och filodegen är krispig 
Lägg eventuellt på aluminiumfolie efter halva tiden
Låt pajen vila ca 30 minuter


 Rätt 3

En mycket enkel och god efterrätt med päron, toscasmet och grädde.


Toscapäron
4 portioner

Häll av spadet från konserverade päron.

Lägg päronhalvorna (ca 8 st) i en smord ugnsform.
Smält 50 g smör i en kastrull.
Ta kastrullen från värmen och tillsätt 
0,75 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 påse mandelspån
Ställ tillbaka kastrullen på värmen och 
låt sjuda under omrörning tills smeten tjocknar.
Fördela toscasmeten över päronen.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter 
eller tills toscasmeten fått fin färg.
Låt svalna något och 
servera med vispad grädde eller vaniljglass.



således artikel Tre små rätter

det är alla artiklar Tre små rätter Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Tre små rätter adressen https://livsstilone.blogspot.com/2019/04/tre-sma-ratter.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Tre små rätter"

Skicka en kommentar