titel : Ernst ugnsbakade persikor med vuxensmak
länk : Ernst ugnsbakade persikor med vuxensmak
Ernst ugnsbakade persikor med vuxensmak
Våra persikoblommor stod pall för frosten i våras, till skillnad från många äpplen,
så i helgen lagades det ugnsbakade persikor till efterrätt. Ett recept av allas vår Ernst.
De ugnsbaka persikorna passar absolut att serveras precis som de är, ev att man kan dofta över lite kanel eller kardemumma, serverade med vaniljglass men den grymma såsen gjord på honung och vinet Ruffino Serelle Vin Santo, nr 8119, tar desserten till en helt annan nivå. En mer vuxen nivå, om man säger så :)
Ernst ugnsbakade persikor
6 portioner
8-10 persikor, mogna
Sås
1 dl honung
2 dl vin santo
3 msk vatten
2 msk smör, osaltat
8 st stjärnanis
1 st vaniljstång
Gör så här
Persikorna kärnas ur och halveras eller klyftas
Baka sedan persikorna i ugn eller stek dem till fin färg
Värm honungen, vatten och stjärnanis i en kastrull
Låt sjuda en stund
Kärna ur vaniljstången och tillsätt både vaniljfrön och vaniljstång i såsen
Ta av såsen från plattan och vispa ner vin och smör i klickar
Värm till slät sås
Ta slutligen bort vaniljstången
Servera persikorna i skålar och slå över såsen
Servera med vaniljglass
således artikel Ernst ugnsbakade persikor med vuxensmak
det är alla artiklar Ernst ugnsbakade persikor med vuxensmak Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Ernst ugnsbakade persikor med vuxensmak adressen https://livsstilone.blogspot.com/2017/07/ernst-ugnsbakade-persikor-med-vuxensmak.html
0 Response to "Ernst ugnsbakade persikor med vuxensmak"
Skicka en kommentar