titel : Supergod fiskgryta LCHF
länk : Supergod fiskgryta LCHF
Supergod fiskgryta LCHF
Fiskgryta extra alltEn sån grymt god gryta! Du kan plocka i vad du vill från havets läckerhet. Jag tog enbart de enklaste och det räckte gott och väl för en härlig smakupplevelse.
Receptet har jag till vissa delar tagit från Ernst Kirchsteiger. Jag har lagt till och dragit ifrån en del. Jag är en sån som aldrig kan hålla mig till ett recept utan att göra det till lite mer "mitt". Jag ville även ha något som gick snabbt att göra, så att borsta ostron och skala räkor valde jag bort och köpte stora skalade räkor istället (inte jumboräkor). Naturligtvis går det inte att jämföra med dem som man skalar själv, eller handskalade på burk. Så vill du ha grytan ä n n u godare så tar du såna räkor.
Ett trick var att tillsätta rimmat fläsk i grytan. Jag måste säga att det tog denna maträtt till nya smakupplevelser. Prova! Jättegott! Så gör man enligt Ernst i Portugal och jag tror bestämt att jag har upplevt det när jag varit där.
Jag har egengjord fiskbuljong. Har du ingen sån, så tar du tärning. Men smaka då av saltmängden.
Ekologiska produkter så långt det är möjligt.
4 stora portioner
75 g kantareller
120 g gul lök, finhackad
120 g rimmat fläsk i bitar
150 g paprika i olika färger, skivad eller hackad
55 g purjolök, skivad
200 g fänkål, i bitar
2 dl krossade tomater
1 dl vitt vin
5 dl fiskbuljong, Börja med en liten mängd om du tar buljongtärning
2 tsk röd thai curry (pulver).
1 dl yoghurt som är kokbar eller creme fraiche
1,5 dl grädde
1 msk tomatpuré
salt, oraffinerat
1 msk fiskfond
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk paprikakrydda
1 dl hackad dill
räkor, valfri mängd
kräftor, valfri mängd
400 g torskrygg i fina bitar
200 g chum- eller pinklax i bitar (inte odlad lax)
- Stek fläsk, lök, fänkål och kantareller
- Tillsätt övriga ingredienser utom fisk och skaldjur
- Koka upp och puttra tills fänkålen är mjuk
- Smaka av ifall du behöver mer salt eller currykrydda
- Lägg ner fisken och låt bli varmt utan att koka. Fisken blir klar på någon minut i värmen. Du kan även dra kastrullen av spisen och lägga på ett lock. Fisken är klar på 3-5 min. Försök att inte röra alltför mycket när fisken lagts i, för då går den lätt sönder.
- Tillsätt räkor och kräftor det sista du gör innan servering. Garnera med extra dill.
En variant på denna gryta hittar du HÄR. Den går att äta som soppa eller gryta och är vansinnigt god.
således artikel Supergod fiskgryta LCHF
det är alla artiklar Supergod fiskgryta LCHF Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Supergod fiskgryta LCHF adressen https://livsstilone.blogspot.com/2017/08/supergod-fiskgryta-lchf.html
0 Response to "Supergod fiskgryta LCHF"
Skicka en kommentar