titel : Matpaj med kalkonfärs
länk : Matpaj med kalkonfärs
Matpaj med kalkonfärs
Pajdeg:
1 ½ dl mandelmjöl
1 ½ dl pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g kokosolja
1 ägg
2 msk vatten
Fyllning:
1 - 2 hackad gul lök
1 - 2 pressade vitlöksklyftor
kokosolja
1 tsk paprikapulver
1 tsk ceylonkanel
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
500 g kalkonfärs
1 msk timjan
1 msk smulad oregano
390 g finkrossad tomat
1 finhackad grön paprika
10 skivade gröna oliver
3 ägg
10 små halverade tomater
valfritt "grönt" (t.ex. strimlade spenatblad, klippt persilja, basilika eller ruccola)
10 små halverade tomater
valfritt "grönt" (t.ex. strimlade spenatblad, klippt persilja, basilika eller ruccola)
Pajdeg: Mixa samman samtliga ingredienser i matberedare. Tryck ut degen i pajform, picka botten med gaffel och förgrädda i 175 graders ugn 10 minuter. Fyllning: Fräs lätt lök, vitlök, paprikapulver, kanel, spiskummin och salt i kokosolja. Smula i färs och stek med en stund tills lätt brynt. Tillsätt tomat, timjan och oregano, låt småputtra samman en stund. Ställ pannan från värmen, rör ner paprika och oliver, blanda sist ner äggen. Fyll pajskal, lägg halverade tomater ovanpå (tryck ner dem lite) och färdiggrädda i 200 graders ugn ca 35-40 minuter. Strö över valfria gröna blad eller färska kryddor. Förslag till: vitkålssallad eller coleslaw.
Mandelmjöl och pofiber är väl förstås möjligen inte så keto, pofiber möjligen inte paleo... men low carb kan man kanske få kalla pajen?😀👍
Tänk när man knappt vågade skriva low carb. Känns inte lika kontroversiellt att göra det längre, mycket bra! Fler verkar börja förstå vitsen. Inspiration till receptet ovan hämtades från boken LCHF 2.0 av Anna Hallén & Åse Falkman Fredrikson. Min version blev egentligen inte alls så värst likt det ursprungliga receptet, men till viss del ändå. För övrigt är det en riktigt bra bok för den som väljer mat helt utan mejerivaror. LCHF (low carb high fat) är visserligen inget begrepp jag själv använder, eftersom det finns så många fördomar kring det. Men low carb är okej för de flesta nu tror jag.😉 Arla hade lite kul info om LCHF på sin sajt: Mätt på mycket fett – så funkar LCHF.
Vad sägs om det?
Är det verkligen så provocerande att påstå att vi behöver fettet i maten? Och det där om att kolhydraterna skulle vara musklernas och hjärnans bästa bränsle, verkligen? Animaliskt protein annat än fisk äter väl sen även den som väljer normalkost, varför skulle det då liksom vara mer accepterat? Eller har alla som äter normalkost numera gått över till bönor och blivit pescetarianer för övrigt (vegetarianer som äter mejeri, ägg och fisk)? Hmm. Tror jag håller inne med mina åsikter som vanligt, och dessutom väntar på bättre tider innan begreppet high fat används (så man inte retar upp någon i onödan).😌
Är det verkligen så provocerande att påstå att vi behöver fettet i maten? Och det där om att kolhydraterna skulle vara musklernas och hjärnans bästa bränsle, verkligen? Animaliskt protein annat än fisk äter väl sen även den som väljer normalkost, varför skulle det då liksom vara mer accepterat? Eller har alla som äter normalkost numera gått över till bönor och blivit pescetarianer för övrigt (vegetarianer som äter mejeri, ägg och fisk)? Hmm. Tror jag håller inne med mina åsikter som vanligt, och dessutom väntar på bättre tider innan begreppet high fat används (så man inte retar upp någon i onödan).😌
således artikel Matpaj med kalkonfärs
det är alla artiklar Matpaj med kalkonfärs Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Matpaj med kalkonfärs adressen https://livsstilone.blogspot.com/2017/09/matpaj-med-kalkonfars.html
0 Response to "Matpaj med kalkonfärs"
Skicka en kommentar