titel : Päronkaka med pekannötter och rosmarin
länk : Päronkaka med pekannötter och rosmarin
Päronkaka med pekannötter och rosmarin
Rosmarin i en päronkaka?? Spännande!Och gott visade det sig. Trots sin kraftfulla smak så tog den inte över utan fanns där mest som en antydan i bakgrunden.
Rosmarin är ingen krydda jag vanligtvis använder så det var kul att vår stora rosmarin i växthuset kom till användning :)
Receptet är från senaste numret av Buffé.
Päronkaka med pekannötter och rosmarin
150 g kallt smör i tärningar
1,5 dl strösocker
1 ägg
1 dl vetemjöl
1,5 dl rågmjöl
1 msk finhackad rosmarin
2 små päron
1 dl pekannötter
Gör så här
Nyp ihop smör och socker i en bunke
Tillsätt ägg och blanda väl
Rör ner vetemjöl, rågmjöl och rosmarin
Blanda till en jämn deg
Tryck ut degen jämnt i formen
Dela, kärna ur och skär päronen i 0,5 cm tunna skivor
Tryck ner päronskivorna och pekannötterna i ett fint mönster i kakan
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter
Låt svalna
Toppa med lite flingsalt
Kakan var godast när den fortfarande var lite ljummen.
således artikel Päronkaka med pekannötter och rosmarin
det är alla artiklar Päronkaka med pekannötter och rosmarin Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Päronkaka med pekannötter och rosmarin adressen https://livsstilone.blogspot.com/2017/09/paronkaka-med-pekannotter-och-rosmarin.html
0 Response to "Päronkaka med pekannötter och rosmarin"
Skicka en kommentar