Matmyter

Matmyter - Hej kompis Hälsosam livsstil, I artikeln du läste denna gång med titeln Matmyter, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel allmän information, Artikel hälsosam information, Artikel hälsosam kost, Artikel hälsosam mat, Artikel hälsosamma tips, Artikel Nyheter, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Matmyter
länk : Matmyter

Läs också


Matmyter


Va! Varför oroar sig dietisterna över uteslutande av gluten ur kosten?

Tål man gluten ska man äta gluten/spannmålsprodukter, verkar ju dietister idag mena. Näringsbrist tycks vara det som framhålls mest som orsak. Man antas inte få i sig behovet av järn, folsyra (vitamin B9), zink, vitamin D och kostfibrer. Näringsbrist som sen ger symtom såsom trötthet, håravfall och muskelsvaghet.

Gjorde en liten koll, och varför denna oro kan jag tänka? Det finns ingen risk för näringsbrist om man utesluter vitaminberikade spannmålsprodukter med gluten, se här:


Järn finns t.ex. i: Inälvs- och blodmat (t.ex. lever), kött, fisk, ägg, spenat

Folsyra finns t.ex. i: Lever, gröna bladgrönsaker (t.ex. spenat, ruccola, maché), kål (t.ex. broccoli, brysselkål, blomkål)

Zink finns t.ex. i: musslor, krabba, kött, kyckling, nötter, frön

Vitamin D finns t.ex. i: fisk (företrädesvis fet fisk som sill och makrill), ägg, vild svamp (kantarell, trattkantarell, karljohan) och solsken!

Kostfibrer finns t.ex. i: Grönsaker, kokos, frön, fiberhusk


Och förutom gluten... man får inte kalciumbrist eller brist på vitamin D (mjölk med 1,5% fett och mindre berikas enligt svensk lag med vitamin D) bara för att man inte använder mjölkprodukter. Sötmandel, ruccolasallad och grönkål innehåller mer kalcium än mjölk, spenat nästan lika mycket kalcium som mjölk, broccoli är också en bra kalciumkälla. Så inte får man kalciumbrist av att utesluta mjölk ur sin kost heller. För vitamin D se ovan.

Att ersätta spannmål- och mjölkprodukter med rikligt av grönsaker; lagom med kött, fisk, fågel och inälvsmat; svamp; kokos, lite frön, husk och nötter; samt komplettera med bra naturliga oraffinerade fetter, betyder inte lika med ensidig kost och näringsbrist, egentligen är det nog oftast tvärtom.😊

Hur länge skall de förutfattade meningarna om (mejerifri) lågkolhydratkost bestå?




således artikel Matmyter

det är alla artiklar Matmyter Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Matmyter adressen https://livsstilone.blogspot.com/2017/10/matmyter.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

Related Posts :

  • Kryddstark coleslaw av rödkål Coleslaw av rödkål ca 350 g finstrimlad rödkål ("urvätskad") 1 dl hemlagad majonnäs 1 msk Möllers torrsenap 2 krm svartpeppar ca ½ - 1 msk… Read More...
  • Tankekort Det är så lätt att man av slentrian och bekvämlighetsskäl lever sitt liv i samma mönster och spår, men för att utvecklas mås… Read More...
  • Florist i mitt nästa livTrädgårdsanläggare, djurskötare och gulliga djur i all ära men det var floristerna och deras blomsterarrangemang som imponerade mest på mig … Read More...
  • Tomat- och köttfärspaj Tomat- och köttfärspaj Pajdeg: 3 dl mandelmjöl ½ dl sesamfrö 1 msk fiberhusk ½ tsk salt 40 g kokosolja 1 ägg Fyllning: ca 250 g nötfärs … Read More...
  • Kost- och motionsdagboken v36 Vecka 36 Måndag Frukost:Fiberhavregrynsgröt,kokt ägg med salt Dryck:Kaffe Mellanmål:Banan Dryck:Kaffe,vatten Lunch:Laxbiffar,po… Read More...

0 Response to "Matmyter"

Skicka en kommentar