Stora kryddiga kycklingköttbullar i tomatsås

Stora kryddiga kycklingköttbullar i tomatsås - Hej kompis Hälsosam livsstil, I artikeln du läste denna gång med titeln Stora kryddiga kycklingköttbullar i tomatsås, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel allmän information, Artikel hälsosam information, Artikel hälsosam kost, Artikel hälsosam mat, Artikel hälsosamma tips, Artikel Nyheter, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Stora kryddiga kycklingköttbullar i tomatsås
länk : Stora kryddiga kycklingköttbullar i tomatsås

Läs också


Stora kryddiga kycklingköttbullar i tomatsås


Hej från ett brandröksfyllt Jämtland. Jag flydde till stugan men se, då började det brinna runt knutarna även där. När det var som värst så var det nästan så att man inte ville andas och det blev svårt att sova då värmen krävde att fönstren stod öppna. Nu flyger det helikoptrar, ända upp till 9 st runt om här. Hoppas och tror att de får bukt på bränderna nu. 

Igår gjorde jag stora härliga kryddiga köttbullar på kycklingfärs. Så gott med en kraftig tomatsås att lägga ner godingarna i. 


Servera med valfri glutenfri pasta, men 
se upp för de som innehåller rismjöl och tillsatser. Paulun har bra pasta, shiratakinudlar, zoodles, linspasta eller bönpasta om du inte äter det för ofta. Sojabönor kan vara hormonstörande i större mängder. Blomkål är också gott till. 

Börja med tomatsåsen eftersom den ska stå och puttra ett tag. 

Alltigenom ekologiska produkter. Även kryddorna

Enkel tomatsås: 
390 g krossade tomater
1 1/2 röd lök, hackad
2 1/2 msk tomatpuré 
2 msk kyckling- eller kalvfond
1 vitlöksklyfta, pressad
Svartpeppar, nymalen
2 msk färsk bladpersilja, hackad
2-3 dl vatten
1/2 tsk Herbamare örtsalt
1 tsk Japansk soja
1 lagerblad
2 krm kryddpeppar, malen eller mortlad
1 tsk paprikapulver
Ev lite honung för att balansera upp syran. 

Blanda allt i en kastrull och låt puttra på svag värme i 30-35 min. Rör då och då så att det inte bränns. Blir såsen alltför tjock så späd med vatten, men den ska vara ganska tjock när den är klar. Smaka av. 

Kycklingköttbullar:
500 g kycklingfärs
1 1/2 tsk örtsalt
1 tsk kryddpeppar, malen eller mortlad
1 liten gul lök, grovriven
1 ägg
Smör till stekning


Blanda allt noga till en homogen konsistens. Rulla/forma smeten till lite större köttbullar. Ha händerna fuktiga så går det lättare, eller använd 2 oljade skedar. 
Stek på medelvärme till fin färg runt om. Häll över tomatsåsen och låt allt puttra försiktigt i ytterligare 5 minuter. 
Plocka bort lagerbladet innan servering 


TIPS!! Du kan även tillaga detta i förväg och förvara i kylskåp. Lägg sedan över i en ugnsfast form och värm i ugnen på 100 grader tills maten är het. Kanske bör du då röra ner lite mer vätska i såsen så den inte bränner fast i botten på formen. 

Smaklig måltid! 



således artikel Stora kryddiga kycklingköttbullar i tomatsås

det är alla artiklar Stora kryddiga kycklingköttbullar i tomatsås Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Stora kryddiga kycklingköttbullar i tomatsås adressen https://livsstilone.blogspot.com/2018/07/stora-kryddiga-kycklingkottbullar-i.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Stora kryddiga kycklingköttbullar i tomatsås"

Skicka en kommentar