titel : Festmeny / Höstmeny
länk : Festmeny / Höstmeny
Festmeny / Höstmeny
Hej på er!
Hade en sån underbar fest i stugan för några väninnor i helgen. Rena pyjamaspartyt där vi satt uppe till 03.30. Vi var ändå glada och kvittrande pigga på morgonen till frukost.
Vi åt gott och drack lika gott hela kvällen och natten. Jag bestämde mig för en riktigt höstlig meny. Man behöver inte alltid bjuda på oxfilé eller annan dyr mat. Lyxen kan vara enkel och att inkludera hederlig husmanskost som idag är lite bortglömd kan vara riktigt mysigt. Dock ska jag tillägga att det inte är någon meny för de som räknar kolhydrater.
Som förrätt hade vi kantarelltoast. (Se recept nedan) Varmrätten var min baconlindade köttfärslimpa med ansjovis som hemlig ingrediens. Potatis och rostad pumpa samt 2 såser serverades till: rosépepparsås samt gräddsåsen som finns som ett enkelt recept tillsammans med köttfärslimpan.
Till efterrätt hade vi ekologisk vaniljglass med varma hjortron.
På nattkröken blev det päron med gräddädelost och karamelliserade valnötter (Se recept nedan). Karamelliseringen gjordes med äkta lönnsirap som inte ska höja blodsockret enl forskning.
Det gick att göra så mycket i förväg:
Kantarellstuvningen, hacka buttetnutpumpan, skala potatisen, hacka valnötter och göra smeten till köttfärslimpan och lägga den i formen färdig för ugnen samt att jag gjort rosepepparsåsen som bara behövde värmas. Skivade även brödet i förväg till toasten.
Ca 1 liter kantareller
4 schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk cognac
2 tsk tamarisoja
3-4 tsk dijonsenap
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 dl vitt vin
1 tsk viltfond
1 dl finriven parmesanost
Örtsalt och nymalen peppar
50 g brynt smör (ev lite extra smör till stekning av svampen)
- Stek svampen i torr het panna tills vätskan försvunnit och det börjar "poppa" i pannan. Sänk värmen.
- Tillsätt det brynta smöret, lök och vitlök och låt löken mjukna.
- Häll i cognac och låt den koka in i svampen. Tillsätt övriga ingredienser och rör ner osten sist av allt.
Håll stuvningen varm medan du steker tunna brödskivor i lite smör. Toppa brödskivorna med stuvningen, slätbladig persilja och groddar. Lägg toasten på en bädd av sallad.
Efterrätt/Natta-gott, Päron med ädelost och knäckiga valnötter:
- Skär päron i skivor.
- Lägg på rejält med skivad gräddädelost.
- Koka lönnsirap med hackade valnötter till att det blir bubbligt och skeda det över ädelosten.
således artikel Festmeny / Höstmeny
det är alla artiklar Festmeny / Höstmeny Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Festmeny / Höstmeny adressen https://livsstilone.blogspot.com/2018/11/festmeny-hostmeny.html
0 Response to "Festmeny / Höstmeny"
Skicka en kommentar