Jordnöts- och linsburgare

Jordnöts- och linsburgare - Hej kompis Hälsosam livsstil, I artikeln du läste denna gång med titeln Jordnöts- och linsburgare, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel allmän information, Artikel hälsosam information, Artikel hälsosam kost, Artikel hälsosam mat, Artikel hälsosamma tips, Artikel Nyheter, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Jordnöts- och linsburgare
länk : Jordnöts- och linsburgare

Läs också


Jordnöts- och linsburgare


Innehåller reklam med annonslänkar för Bodystore. Utan extra kostnad för dig naturligtvis.









God förmiddag mina vänner!
I helgen har jag haft besök av en mycket kär vän som jag umgicks nästan varje dag med under tiden jag bodde i min hemby i Alby utanför Ånge. Jag flyttade ju till Östersund 2006 och även hon flyttade fast ännu längre bort. Nu var det 1½ år sedan vi träffades senast, så förstå hur roligt det var.

Första dagen åt vi grillad halloumi med rödbetor, avokado, ruccola och citronsmör. Det är ett helt fantastiskt gott recept som du hittar HÄR. Rödbetorna kan du skala innan du kokar dem. De ska inte kokas helt mjuka, utan ha en kärna kvar i mitten så blir de godast. Är det en middagsrätt så beräkna en halloumi per portion.
Nästa dag gav mig på att göra för mig ett helt nytt recept som jag knåpade ihop. Även den blev en helt vegetarisk rätt som gick hem även hos särbon. Han ville t.o.m ta med sig några burgare i matdosan till jobbet idag.

Det här är linsburgare med smak av jordnötter. Det blir en sån härlig smakkombo tillsammans med kryddorna. Morötterna gör biffarna saftiga och tillför även lite sötma.
Biffarna går även supersnabbt att mixa ihop när man vill ha maten snabbt på bordet.

Jag försöker att äta vegetariskt en eller två dagar i veckan. Inte för att jag gör avkall på kött utan mer för att få till en allsidig och näringsrik kost. Jag tror på variation och inga överdrifter åt något håll. Ekologiskt och giftfri matlagning försöker jag upprätthålla så mycket jag kan.

I burgarna har jag tillfört pumpakärnor som ger mycket magnesium. 
Morötter ger betakaroten.
Linserna ger fosfor och järn.
Vitkålen i salladen ger C-vitamin, kalium och vitamin K.
Lök ger B6

Jordnötter har en mycket hög näringstäthet med bl.a mycket B3 (niacin)folater, fosfor, zink och magnesium.
Jordnötter ligger dock högt i kolhydrater (10,3/100g) och har ganska hög halt med omega 6. Därför är det viktigt att äta omega 3 som finns i fet fisk, eller ta ett tillskott av omega 3 som gör att rätt kvot mellan omega 3 och 6 upprätthålls. Ett bra tillskott som jag verkligen kan rekommendera är Eskimo-3 Pure. Den innehåller inga gifter och är en ren och omodifierad olja samt innehåller naturligt oxidationsskydd. Jag tror faktiskt att det är den renaste du kan hitta på marknaden.
De finns även till barn  

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
3 port

380 g ekologiska linser i tetra (avrunnen vikt 230 g) Zeta linticchie
100 g grovriven morot (1 stor)
1 liten gul lök, finhackad (Var aktsam med mängden om du dubblerar receptet)
½ dl naturella pumpakärnor
2 msk jordnötssmör
1 tsk örtsalt
½-1 tsk spiskummin
½ tsk oregano
1 tsk paprikapulver
½ krm cayennepeppar (Var aktsam med mängden om du dubblerar receptet)
1 st vitlöksklyfta finriven
2 tsk fibersirap gold (Valfritt. Innehåller prebiotisk fiber och ytterst lite socker. Den bidrar även till extra frasig yta på biffarna)
3 msk pofiber(den är glutenfri)
Avokadoolja och smör till stekning.

Avokadoolja har hög rykpunkt och är jättenyttig. Olja ger även en frasig yta.

Gör såhär:
  1. Skölj linserna och låt dem rinna av.
  2. Mixa pumpakärnorna grovt i en matberedare. Lägg undan.
  3. Riv morötterna grovt. Lägg undan tillsammans med pumpakärnorna
  4. Mixa linserna tillsammans med den hackade löken, jordnötssmöret, riven vitlök, fibersirap och kryddor till en smet. Använd slickepott för att ta ner smet från bunkens kanter mellan varven. 
  5. Tillsätt den rivna moroten och de mixade pumpakärnorna och mixa ihop en kort stund. Morötterna ska inte bli alltför sönderdelade. 
  6. Blanda ner pofiber. Tillsätt mer pofiber om det behövs. De ska kunna formas med händerna till biffar. 
  7. Stek de små godingarna några minuter i en blandning av avokadoolja och smör på svag- till medelvärme till en frasig yta. De suger upp fett så snåla inte. Ta hjälp av två stekspadar för att vända biffarna. (En för att "putta på")
Servera biffarna med ugnsrostad butternutpumpa  Skär då pumpan i små kuber. Hacka löken Massera in pumpa-kuberna och löken med avokadoolja. Krydda rejält med koriander, paprikapulver och vitlökspulver. In i ugnen 200 grader i ca 20-30 min. Krydda efteråt med örtsalt. En liten klick smetana till är inte helt fel. Men då blir det inte Paleo.

Tips! Servera gärna tillsammans med haricots verts i knaprig nöt- och vitlökssås. Några droppar sriracha majonnäs och grovhackade pumpafrön för extra crunch.

Det finns färdig sriracha mayo att köpa. Dock innehåller den tillsatser (citronsyra, konserveringsmedel och aromer) så ni vet om det. Använder man inte mycket så kanske det kan gå an. Jag köper dock oftast min sriracha utan tillsatser på nätet på "Kryddlandet" och blandar den själv med majonnäs. Den srirachan heter "Röd sriracha Three mountains". Jag köper då ett par stycken så jag har en i reserv som jag kan använda även som den är, i såser och marinader. Det blir kostnadseffektivt trots att jag betalar fraktkostnad.

Kryddlandets sriracha



således artikel Jordnöts- och linsburgare

det är alla artiklar Jordnöts- och linsburgare Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Jordnöts- och linsburgare adressen https://livsstilone.blogspot.com/2019/03/jordnots-och-linsburgare.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

Related Posts :

0 Response to "Jordnöts- och linsburgare"

Skicka en kommentar