titel : Ost- och kalkonpaj
länk : Ost- och kalkonpaj
Ost- och kalkonpaj
Så, då räcker det med mejerisnål paleo för denna gång. Känns bättre att använda svenska mjölkprodukter (och då menar jag mejeri, inte växtmjölk) än mandel- och kokosvarianter, där sådana livsmedel ibland transporterats över mer än halva jordklotet, dessutom ofta från natur- och miljöstörande monokulturer bortom vår kontroll. Hur kan man påstå att det är klimatsmart? Svenska mjölkbönder behöver säkert dessutom allt stöd de kan få i dessa vegantider. Mer närproducerat här på bloggen framöver.Ost- och kalkonpaj
Pajskal:
100 g smör
2 dl pofiber
1 tsk bakpulver
100 g riven ost (använde gräddost)
1 ägg
Fyllning:
500 g kalkonfärs
2 hackade gula lökar
2 grovrivna morötter
valfri passande kryddblandning (här använde jag generöst med tacokrydda utan spiskummin)
örtsalt
torkad oregano
ca 2 dl passerad tomat
smör att steka i
3 ägg
75 g riven ost (använde gräddost)
Ovanpå:
riven ost
ca ½ röd paprika (skivad)
Mixa samman pajdeg i matberedare, tryck ut i pajform och låt stå kallt. Fräs lök och morötter, rör ner och bryn färsen. Tillsätt kryddor och tomat, koka ihop och ställ åt sidan att svalna innan det blandas med ägg och riven ost. Förgrädda pajskal ca 8 minuter i 200 graders ugn, lägg i fyllning och strö över ost och paprika (tryck ner paprikan lite i fyllningen). Färdiggrädda ca 20-30 minuter. Till: God saltslakad vitkålssallad (vinägrett på olivolja, svartpeppar och generöst med äppelcidervinäger).
således artikel Ost- och kalkonpaj
det är alla artiklar Ost- och kalkonpaj Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Ost- och kalkonpaj adressen https://livsstilone.blogspot.com/2019/03/ost-och-kalkonpaj.html
0 Response to "Ost- och kalkonpaj"
Skicka en kommentar