titel : Gravad/kallrökt lax med pepparrot- och wasabicréme
länk : Gravad/kallrökt lax med pepparrot- och wasabicréme
Gravad/kallrökt lax med pepparrot- och wasabicréme
Visst berättade jag att jag funderat ut en god förrätt som jag ville prova på att laga denna påsk?!
Ååh så bra det blev. Jag hade matglada matgäster och fatet med denna härlighet blev totalt renskrapad tillsammans med andra goda sillar. Rätten har sötman från polkabetor, pepprigheten från ruccolan, sältan från den gravade/kallrökta laxen, knaprigheten från rostade valnötter och den smörstekta spröda sparrisen samt lite hetta från pepparrot och wasabi, WAWOOM!!
Och tänk så mycket näring detta innehåller...
Jag väljer Änglamarks lax. Den finns på Coop. Den innehåller inte lika mycket toxiner som den odlade laxen gör. Ska jag äta fisk så vill jag att den ska innehålla näring med omega 3 och vara giftfri. Betänk att gifter sätter sig i fett och odlade laxar göds för att bli så feta som möjligt. Ges färgämnen för att bli så rosa som möjligt och matas med fiskmjöl som utarmar fiskbestånd och innehåller toxiner. Håll dig borta från sånt.
Välj laxar såsom vildfångad Pinklax. chumlax, I love eco från Ica, eller lax från Findus som inte innehåller lika mycket gifter. Jag har gjort ett inlägg om detta HÄR (klickbar länk)
2 tsk wasabipasta
4 krm wasabi & sesame krydda
1 ask Arla ekologisk färskost, naturell.
200 g gravad och skivad eller kallrökt lax, änglamark.
500 g polkabetor eller rödbetor
25 g grovt hackade valnötter
1/2 knippe grön sparris
Ruccola
Babyspenat
- Borsta och koka betorna tills de är mjuka men fortfarande har en lite fastare kärna. Lägg dem i kallt vatten att svalna. Skala och skiva dem i ca 5 mm tjocka skivor.
- Lägg nötterna i torr panna och rosta dem utan att de bränns.
- Skölj sparrisen och knäck bort den nedersta delen som är träig och hård.
- Bryn sparrisen i en panna med smör tills de fått fin färg.
Wasabi och pepparrotscreme:
Blanda färskosten med wasabi och sesamekrydda, wasabipasta och pepparrot
Lägg ut ruccola och babyspenat på ett fat. Fördela de skivade betorna ovanpå. Dela laxskivorna på längden och lägg dem i rullar ovanpå. Spritsa crémen här och där. Avsluta med sparris och strö över rostade valnötter.
således artikel Gravad/kallrökt lax med pepparrot- och wasabicréme
det är alla artiklar Gravad/kallrökt lax med pepparrot- och wasabicréme Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Gravad/kallrökt lax med pepparrot- och wasabicréme adressen https://livsstilone.blogspot.com/2019/04/gravadkallrokt-lax-med-pepparrot-och.html
0 Response to "Gravad/kallrökt lax med pepparrot- och wasabicréme"
Skicka en kommentar