titel : Kikärtsburgare med rabarberchutney
länk : Kikärtsburgare med rabarberchutney
Kikärtsburgare med rabarberchutney
Hej hopp, idag är det Kristi himmelsfärd och vi tar vårt pick och pack och drar till Älvkarleby, Furuvik och Gävle. Knappt två veckor har dottern varit på praktik i Furuviksparken och ändå känns det som väldigt länge sedan hon åkte. Ska bli kul att se hur hon har det och var hon har tillbringat sina dagar den senaste tiden.
Kanske ni har rabarber ni planerar att göra något med i helgen? Då kan jag rekommendera att göra en rabarberchutney som passar till det mesta; grillat, stek, kyckling och vegetariska kikärtsburgare. Receptet på kikärtsbiffar hittar ni HÄR.
Och receptet på rabarberchutneyn är som följer...
Rabarberchutney
500 g rabarber
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,75 dl honung
2 msk rödvinsvinäger
0,75 tsk salt
1 tsk sambal oelek
Gör så här
Skala ev rabarbern och skär i mindre bitar
Skala och finhacka lök och vitlök
Lägg rabarber och lök i en kastrull
Tillsätt honung, vinäger, salt och sambal oelek
Låt koka på svag värme ca 20 minuter tills chutneyn tjocknat något
Häll upp på burkar och förvara i kylskåp
Gjorde även en Jalapeñomajonnäs till kikärtsburgaren som blev pricken över i :)
1 dl majonnäs
1 klyfta vitlök, pressad
Inlagda jalapeños efter smak
Gör så här
Finhacka några jalapeños och blanda i en skål med majonnäs och vitlök
Ta en jalapeño-skiva åt gången och smaka av så det inte blir för starkt
Ha nu en riktigt skön Kristi himmelsfärds helg!
Kram Birgitta
således artikel Kikärtsburgare med rabarberchutney
det är alla artiklar Kikärtsburgare med rabarberchutney Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Kikärtsburgare med rabarberchutney adressen https://livsstilone.blogspot.com/2017/05/kikartsburgare-med-rabarberchutney.html
0 Response to "Kikärtsburgare med rabarberchutney"
Skicka en kommentar