titel : Torskrygg med bacon, rostad mandel, timjangrillade tomater, gratinerad sparris med fetaost, skirat smör & blomkålsmos
länk : Torskrygg med bacon, rostad mandel, timjangrillade tomater, gratinerad sparris med fetaost, skirat smör & blomkålsmos
Torskrygg med bacon, rostad mandel, timjangrillade tomater, gratinerad sparris med fetaost, skirat smör & blomkålsmos
Har ni hunnit planera en riktigt god festmat till Morsdag? Om inte så kan jag verklig slå för det här. Så fantastiskt gott och en riktig festmåltid.De verkar som om det är mycket jobb, men det är det faktiskt inte. Mycket går att göra i förväg och det är så superenkelt....
Jag bjöd på detta häromdagen och jag fick höra flera gånger hur gott det var. Så jag känner mig säker på att rekommendera detta till er.
Det finns ekologiska alternativ till det mesta. Använd dig av det så blir hela måltiden en riktig smaskig hälsobomb.
4 port
Fisken:
4 bitar torskrygg, tinade
1,5 liter vatten
1 msk salt
Blomkålsmos:
1 stort blomkålshuvud, eller två mindre
smör
örtsalt och nymalen svartpeppar
Gratinerad sparris:
1 knippe grön sparris
1 msk smör
75 g äkta fetaost (av får och get)
Grillade tomater:
1 ask cocktail- eller körsbärstomater
1 ask cocktail- eller körsbärstomater
färsk timjan
smör
Tillbehör:
1 pkt bacon
1 pkt bacon
50 g mandelspån
skirat smör
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 250°C
- Skär bort roten och blasten från blomkålen (de delarna kan du använda i soppa någon gång), Dela blomkålen i buketter och ångkoka dem mjuka. Mosa den kokta blomkålen med gaffel. Tillsätt smör och krydda upp den med örtsalt. Håll varmt.
- Koka upp vattnet samt salt till fisken
- Rosta mandelspån i torr panna tills de är gyllenbruna
- Klipp bacon i bitar och knaperstek dem. Håll varmt.
- Halvera tomaterna. Smält smör i en panna och stek tomathalvorna med snittytan nedåt tills de blir karamelliserade (fått färg). Sista 30 sekunderna lägger du i färsk timjan som du blandar med tomaterna. Håll varmt.
- Snoppa sparrisen (ta bort den nedre torra och träiga delen), och lägg dem i en ugnssäker form. Blanda sparrisen med smält smör och smula över fetaosten. Gratinera i ca 6-7 min.
- Lägg torsken i kastrullen med det kokande vattnet och låt koka upp i 15 sekunder. Dra kastrullen åt sidan. Lägg på lock och låt fisken ligga i vattnet i ca 5 min.
- Smält smör i en kastrull och koka tills den skiktar sig. Ta bort det vita lagret som bildats överst. Bottensatsen skall inte heller vara med vid serveringen
Njut! 💗
Värme & Kärlek
Christina
således artikel Torskrygg med bacon, rostad mandel, timjangrillade tomater, gratinerad sparris med fetaost, skirat smör & blomkålsmos
det är alla artiklar Torskrygg med bacon, rostad mandel, timjangrillade tomater, gratinerad sparris med fetaost, skirat smör & blomkålsmos Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Torskrygg med bacon, rostad mandel, timjangrillade tomater, gratinerad sparris med fetaost, skirat smör & blomkålsmos adressen https://livsstilone.blogspot.com/2017/05/torskrygg-med-bacon-rostad-mandel.html
0 Response to "Torskrygg med bacon, rostad mandel, timjangrillade tomater, gratinerad sparris med fetaost, skirat smör & blomkålsmos"
Skicka en kommentar