Frasiga Chicken Nuggets /Paleo/ med smaskig Curry-dip

Frasiga Chicken Nuggets /Paleo/ med smaskig Curry-dip - Hej kompis Hälsosam livsstil, I artikeln du läste denna gång med titeln Frasiga Chicken Nuggets /Paleo/ med smaskig Curry-dip, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel allmän information, Artikel hälsosam information, Artikel hälsosam kost, Artikel hälsosam mat, Artikel hälsosamma tips, Artikel Nyheter, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Frasiga Chicken Nuggets /Paleo/ med smaskig Curry-dip
länk : Frasiga Chicken Nuggets /Paleo/ med smaskig Curry-dip

Läs också


Frasiga Chicken Nuggets /Paleo/ med smaskig Curry-dip



Fredagsmys med något gott att äta till middag eller i TV-soffan är liksom ingången till en härlig helg.
Förr åt jag ibland chicken nuggets. Älskade de där spröda friterade godbitarna. Numera gör jag mina nuggets själv – utan vetemjöl och skadliga oljor. De är så frasiga och goda att man kan äta tills magen spricker. En god curry-dip är fantastisk till. Riktig fredagsmys och fingermat.

Du kan även, med härligt goda tillbehör, göra det till en hel måltid. Min särbo åt det här med ett leende på läpparna och fullkomligt älskade det.

Tricket är att använda mycket ägg, lägga dem i arrowrot så att det bildas en smet och att sedan riktigt täcka dem i mandelmjöl och sesamfrön så att inget syns av själva kycklingen. Stek/fritera dem sedan i en stekpanna i massor av nyttig kokosolja på en inte allt för het värme så att de inte bränns.

Currydressingen hör inte till Paleo eftersom den innehåller en klick hackad inlagd gurka. Vill du så kan du ju pickla egen gurka och använda dig av någon annan sötning är vitt socker i den inläggningen.

Håll dig till ekologiska varor så långt det går



3-4 port
Det här behöver du:

700 g kycklingfiléer delade till lagom bitar
2 ägg 
0,5 dl arrowrot (finns i kryddhyllan i glasburk)
3 dl mandelmjöl, eventuellt mer
1 dl skalade vita sesamfrön ,eventuellt mer
0,5 tsk herbamare örtsalt
1 krm vitlökspulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1-2 krm cayennepeppar
kokosolja (virgine, i burk, gärna med smak) till stekning/fritering

Gör såhär:

  • Vispa upp äggen med en gaffel och lägg ner kycklingbitarna
  • Häll upp arrowrot på en stor tallrik 
  • Häll upp mandelmjöl på en bricka tillsammans med sesamfrön och kryddor 
  • Lägg de äggindränkta kycklingbitarna i arrowrotsmjölet och blanda om väl så det blir som en smet
  • Ta upp dem och lägg dem i mandelmjölsblandningen
  • Använd en stekspade och blanda runt bitarna jättenoga. Tillsätt mer mjöl och sesamfrön om det inte täcker riktigt. Strö gärna på lite extra örtsalt
  • Hetta upp virgine kokosolja (på burk) i en stekpanna. Ta rejält med olja så att kycklingbitarna åtminstone täcks till hälften eller mer. TIPS! Prova att lägga i en klick mandelmjöl i oljan. Fräser det så är oljan het nog.
  • Lägg ner kycklingbitar och stek/fritera i omgångar. Sänk värmen så att de inte bränns. Jag steker mina på 4:an på en spis som går till 6.an. Tillsätt mer olja allt eftersom. Mandelmjölet suger nämligen upp olja. Det blir inget bra resultat om du snålar med oljan.
  • Stek dem totalt ca 7-8 min tills de blivit gyllene. Vänd dem flera gånger under stektiden. Dela på någon för att kolla så de är genomstekta och då helt vita rätt igenom (inte torra).


Curry-dip
1,5 dl majonnäs
1 msk picklad hackad gurka
1 msk curry

Tips på smaskiga tillbehör för en matigare variant:
Mangosalsa & Pak soi med cashewnötter, chili och hoisinsås

Mangosalsa:
2 tomater i bitar (ta bort kärnhuset)
1 liten röd lök, finhackad
6 cm gurka
2 mogna mango, skalade och i bitar
1 lime, pressad och rivet skal 
0,5 chilifrukt, finhackad
1 tsk honung
salt & peppar


Pak soi med cashewnötter, chili och hoisinsås (Faktiskt mitt vinnarrecept i en ICA-buffé tävling)
  • Dela på pak-soien och stek den i kokosolja tills den får fin färg. Beräkna 2 halvor per portion.
  • Lägg upp på fat och strö över hackade cashewnötter, finhackad chili och häll över lite hoisinsås – köpt eller helst egengjord som inte innehåller en massa konstigheter 



Egengjord hoisinsås:
1 tsk sesamolja
0,5 msk tamarisoja
1,5 tsk honung
1 tsk misopasta
0,5 krm vitlökspulver




Trevlig helg!
Värme & Kärlek
Christina








således artikel Frasiga Chicken Nuggets /Paleo/ med smaskig Curry-dip

det är alla artiklar Frasiga Chicken Nuggets /Paleo/ med smaskig Curry-dip Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Frasiga Chicken Nuggets /Paleo/ med smaskig Curry-dip adressen https://livsstilone.blogspot.com/2017/06/frasiga-chicken-nuggets-paleo-med.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

Related Posts :

0 Response to "Frasiga Chicken Nuggets /Paleo/ med smaskig Curry-dip"

Skicka en kommentar