titel : Kycklinghalvor med grillkrydda (plus lite tankar kring smör och ett konstigt nytt hittepå-tillstånd)
länk : Kycklinghalvor med grillkrydda (plus lite tankar kring smör och ett konstigt nytt hittepå-tillstånd)
Kycklinghalvor med grillkrydda (plus lite tankar kring smör och ett konstigt nytt hittepå-tillstånd)
Kycklinghalvor med grillkrydda
1 tinad hel kyckling
ev. rödlök i klyftor
Kryddolja:
½ dl kokosolja
2 tsk pressad citronsaft
2 pressade vitlöksklyftor
3 tsk salt
1 msk paprikapulver
1 msk Grill Italia (Spicemaster)
1 tsk mald svartpeppar
Dela kycklingen i halvor (skär utmed ena sidan av ryggraden med vass kniv), ansa och skölj. Lägg delarna med skinnet upp i ugnsform och ställ in i 175 graders ugn, ca 10 minuter. Pensla kycklingen med kryddoljan inuti och utanpå, ställ in i ytterligare ca 1 - 1 ½ timme (ös någon gång under tiden och lägg ev. till klyftad rödlök runtom).
Skyn kan man sila och använda som god sås om man vill det, och anser man inte skyn hälsosam kanske man väljer att hälla bort den(?). 😄 Hittade en sista ask med frysta kantareller från förra årets plock, stekte dessa att ha till... plus även en massa grönsaker, förstås! 😉
Skyn kan man sila och använda som god sås om man vill det, och anser man inte skyn hälsosam kanske man väljer att hälla bort den(?). 😄 Hittade en sista ask med frysta kantareller från förra årets plock, stekte dessa att ha till... plus även en massa grönsaker, förstås! 😉
Dagens tanke: Kantareller stekta i kokosolja... 😟 Nämen asså det går ju bara inte. Inser att det inte kan hållas helt mejerifritt här på bloggen framöver. Måste bara inkludera smör/ghee (och kanske även lite ost) någon gång ibland. Eller "svär jag i kyrkan" då?! 😳
Men visserligen... Livsmedelsverket varnar ju för kokosoljan likväl, så jag hälso-syndar ju redan här på pot marigolds. Kan väl va hälsosamt att tycka mat smakar gott oxå! 😜
I det här sammanhanget måste jag ju bara ta upp en grej som funderats på sedan det togs upp av SVT.se i mars, läs om studien det handlar om här. Innan det där publicerades trodde jag att ortorexi (ett nytt "ohälsosamt tillstånd" de hittat på finns ibland oss) handlade om överdriven träningshets som nästan blir en fixering in absurdum, men tydligen gäller det även om man försöker äta hälsosamt. Vilka dumheter! Skulle det vara ett sjukt tillstånd att laga mat från grunden med rena råvaror (samt hålla igång och motionera). Är det då friskt att istället stoppa i sig en massa industriframställd färdigmat, chips och godis (samt föra ett ihärdigt stillasittande liv)? Hur skruvat har det blivit egentligen? 😱
således artikel Kycklinghalvor med grillkrydda (plus lite tankar kring smör och ett konstigt nytt hittepå-tillstånd)
det är alla artiklar Kycklinghalvor med grillkrydda (plus lite tankar kring smör och ett konstigt nytt hittepå-tillstånd) Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Kycklinghalvor med grillkrydda (plus lite tankar kring smör och ett konstigt nytt hittepå-tillstånd) adressen https://livsstilone.blogspot.com/2017/06/kycklinghalvor-med-grillkrydda-plus.html
0 Response to "Kycklinghalvor med grillkrydda (plus lite tankar kring smör och ett konstigt nytt hittepå-tillstånd)"
Skicka en kommentar