titel : Fajitas med kryddmarinerad kyckling
länk : Fajitas med kryddmarinerad kyckling
Fajitas med kryddmarinerad kyckling
kycklingfiléer
Marinad:
garam masala (se länk till recept nedan)
örtsalt
smält kokosolja
tortillas (se länk till recept nedan)
finstrimlad grönsallad
oliver
oliver
Majonnäs:
1 helt ägg
1 msk vitvinsvinäger
Möllers torrsenap
2 krm salt
1 krm malen vitpeppar
kallpressad olivolja
sambal oelek eller finhackad röd chili
pressade vitlöksklyftor efter smak
Recept på garam masala och wraps/tortilla finns på 56kilo.
Lägg tinade kycklingfiléer i marinad, ställ in i kylen några timmar. Lägg på plåt, stek i 200 graders ugn tills innertemperatur ca 72 grader. Pensla med marinaden någon gång under tiden. Skiva filéer och lägg ihop med sallad, oliver och majonnäs i wraps. Majonnäs: Mixa ägg, vinäger, torrsenap, salt och peppar. Häll ner oljan under mixning tills majonnäsen blir lagom tjock. Rör ner chili och pressad vitlök efter smak.
Livsmedelsverket varnar för ägg och äggprodukter med otillåtna resthalter av fipronil nu. Läs vidare här. Synd, ägg är ju näringsrikt och användbart till mycket. Att inte anse att det finns några hälsorisker här i Sverige med att äta giftiga ägg/äggprodukter p.g.a. svenskars matvanor
- som livsmedelsverket påstår - får mig att fundera. Efter det att kolesterolhysterin kring ägg lade sig, tror jag nog de flesta äter fler ägg i veckan än tidigare. Kanske går man efter hur det var tidigare?
Frysta kycklingfiléer förresten, varför måste de pumpas upp med saltat vatten? Kycklingfabrikanterna hänvisar till färska kycklingfiléer för de som vill slippa saltvattnet. Visst tror jag att fler hellre vill salta själva med ett bra salt, men man vill heller inte köpa fabriksförpackad färsk kyckling som kan vara full av dåliga (i värsta fall sjukdomsframkallande) bakterier. Det gick ju för livsmedelsindustrin att producera vanliga frysta kycklingfiléer förr, varför går det inte nu längre? Får väl bli att köpa kycklingdelar med ben annars, för de kan väl inte pumpas upp med saltvatten? Saltvattenpumpade filéer blir inte så bra att marinera och steka i ugnen; marinaden utspädd och väldigt blött blaskigt på plåten.
således artikel Fajitas med kryddmarinerad kyckling
det är alla artiklar Fajitas med kryddmarinerad kyckling Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Fajitas med kryddmarinerad kyckling adressen https://livsstilone.blogspot.com/2017/08/fajitas-med-kryddmarinerad-kyckling.html
0 Response to "Fajitas med kryddmarinerad kyckling"
Skicka en kommentar