titel : Äppeldessert i snapsglas
länk : Äppeldessert i snapsglas
Äppeldessert i snapsglas
Äppeltider men har ni liksom jag väldigt ont om äpplen på träden i år?
Tre! äpplen har jag plockat idag från våra två familjeträd.
Fler blev det inte i år :(
På dem tre gjorde jag en smaskig äppeldessert.
Fick till en perfekt balans mellan sött, salt, syrligt och crunch.
Äppeldessert i snapsglas
8 snapsglas
3 äpplen
1 vaniljstång
0,5 dl vatten
1 dl strösocker
Smulcrunch
1 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
0,75 dl strösocker
0,5 tsk salt
75 g smör
Topping
1,5 dl syrad grädde 30%
0,5 tsk vaniljsocker
Solroskärnor
Gör så här
Skala och tärna äpplena och lägg i en kastrull
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna ur vaniljstången
Blanda fröna med lite av sockret i receptet så det inte hamnar i en enda klump
Häll vaniljfröna och resten av strösockret i kastrullen
Tillsätt vatten och sjud i 10 minuter
Låt kallna
Nyp ihop ingredienserna till smulchrunchet
Lägg på en plåt med bakplåtspaper och baka i 175 grader mitt i ugnen i ca 10 minuter
Ta ut och blanda runt så det svalnar och du får ett smuligt crunch
Rosta solroskärnorna i en het stekpanna
Låt kallna
Vispa grädde och vaniljsocker
Varva äppelkompott och smulcrunch i snapsglas
Använd gärna sprits till kompotten för att undvika kladd på glasens kanter
Avsluta med grädde och solroskärnor
Avsluta med grädde och solroskärnor
således artikel Äppeldessert i snapsglas
det är alla artiklar Äppeldessert i snapsglas Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Äppeldessert i snapsglas adressen https://livsstilone.blogspot.com/2017/09/appeldessert-i-snapsglas.html
0 Response to "Äppeldessert i snapsglas"
Skicka en kommentar