titel : Kalops paleo
länk : Kalops paleo
Kalops paleo
Äääääntligen kommer jag in på mitt konto. Är i Sthlm och hälsar på min dotter. Tog inte med mig min dator då hon har införskaffat sig en. Men tror ni att jag kom ihåg min inloggningskod?? Nääh....Men helt plötsligt vetni så snurrade hjärnan igång och poppade upp den och here I go...
Jag har ju gjort min operation och är nu här och vilar upp mig lite. Jag kommer att skriva ett inlägg om det snart eftersom jag fått många frågor om hyperparathyroidism.
Jag skulle bli jätteglad om ni även ställer frågor och kommentarer direkt här på bloggen, för det kan även hjälpa andra.
Kommentera gärna även mina övriga inlägg, för då blir det också roligare att skriva till er och känns mindre som att jag bara pratar till mig själv 😂. Lite kommunikation är alltid trevligt och då blir det en lite mer levande blogg och även roligare för er.
Nog snackat... Älgjakten har ju kommit igång och många har fått sina frysar fulla. Jag fullkomligt älskar älgkött. Gjorde häromdagen en kalops. Kan det bli en finare kalops än av riktigt naturbeteskött/gräsbeteskött? Just nu har jag en ljuvlig älgskavsgryta som puttrar på spisen. Den är klar om bara någon minut. Till den blir det blomkålsmos. Recept på den ska ni naturligt också få sedan. Men här får ni receptet på en härlig höstmat -- Älgkalops.
Ett tips är att lägga kryddorna i en tesil som kan stängas. Då är det bara att plocka upp tesilen när grytan är klar och ingen behöver tugga på ett starkt pepparkorn. Välj även ekologiska livsmedel (förutom buljong som jag tyvärr inte hittat någon godtagbar. Kanske finns det någon riktigt bra, så skriv gärna en kommentar om ni vet någon)
850g - 1 kg grytbitar ex från bog (gärna älg eller annat gräsbeteskött av nöt)
10 st svartpepparkorn
2 lagerblad
10 vitpepparkorn
smör till stekning
1 liter vatten
1 kycklingbuljongtärning. Välj gärna Bongs eftersom andra innehåller mer konstigheter såsom socker, smakförstärkare, palmolja etc.
2,5 tsk oraffinerat havsssalt + svartpeppar
2 gula lökar i tärningar
600 g morötter i stavar. Gärna både gula och orangea för färgens skull.
1 msk arrowrot
ev lite soya för färgens skull
- Stek köttet i omgångar och krydda med salt och peppar. Lägg över i en kastrull.
- Stek löken mjuk och lägg den tillsammans med köttet.
- Tillsätt vatten, pepparkornen och lagerblad
- Låt köttet koka upp och skumma väl
- Låt sedan köttet puttra under lock i ca 1,5 timmar. Det ska INTE koka hårt - då blir köttet segt.
- Tillsätt morötterna de sista 30 minuterna
- Red av med 1 msk arrowrot utrört i lite kallt vatten och rör ner det i grytan. Låt puttra i ytterligare 5 min. Vill du ha en brunare nyans på såsen så tillsätt lite soja, gärna glutenfri tamarisoya.
Servera exempelvis med skivade inlagda rödbetor och en rejäl sallad. Äter du potatis, så gör du det. Själv undviker jag det oftast då det innehåller många kolhydrater och inte så mycket näring i förhållande till det. Men ibland lyxar jag till det och unnar mig en "pära" eller två. Det beror på hur det sett ut resten av veckan. Allt handlar om balans. Är du sockerkänslig ska du undvika potatis. kall kokt potatis kan du däremot äta. Det höjer inte blodsockret och innehåller prebiotika som göder de goda bakterierna (probiotikan) i magen. Nam-nam säger tarmarna 😋
således artikel Kalops paleo
det är alla artiklar Kalops paleo Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Kalops paleo adressen https://livsstilone.blogspot.com/2017/10/kalops-paleo.html
0 Response to "Kalops paleo"
Skicka en kommentar