titel : Low carb: Kryddiga brödbullar
länk : Low carb: Kryddiga brödbullar
Low carb: Kryddiga brödbullar
8 st.
3 ½ dl mandelmjöl
1 ½ dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 msk bakpulver
½ dl linfrön
½ dl chiafrön
1 ½ tsk hel fänkål
1 ½ tsk hel anis
2 tsk salt
8 ägg
50 g smält smör
1 ½ dl vatten
1 msk bakpulver
½ dl linfrön
½ dl chiafrön
1 ½ tsk hel fänkål
1 ½ tsk hel anis
2 tsk salt
8 ägg
50 g smält smör
1 ½ dl vatten
Stöt och mal kryddorna fint i mortel. Blanda torra ingredienser, vispa ägg för sig och tillsätt den torra blandningen under vispning. Tillsätt smält smör och vatten, låt stå 10 minuter att svälla. Forma 8 avlånga brödbullar med fuktade händer, lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda ca 30 minuter i 200 graders ugn. Låt svalna på plåten.
Nu har jag i och med denna lilla förklarande text förhoppningsvis garderat mig, tror jag. Inte så lätt det här... Men visst skall jag fortsätta matblogga, inte varje dag, men lite nu och då, efter när andan faller på. Och ketogen kost blir det som kommer främst även fortsättningsvis, även om det lär bli vissa avsteg sporadiskt mot paleo och low carb.
Dessa bullar (recept som låg till grund finns här, blir också väldigt bra) är förstås varken lämpliga för den som vill vara i ketos eller för den som strävar efter att vara keto-anpassad. "Ketoadapterad" tycks allmänt vara det begrepp som används för det sistnämnda, men som kärringen mot strömmen väljer jag själv att använda ordet "keto-anpassad", lite enklare liksom. No hard feelings...😏 Det är så känsligt allt detta med de olika sorternas matval har jag under senare år lärt.
Själva poängen med ketogen kost är ju att vara i ketos (ett helt normalt kroppsligt tillstånd). Man bränner ju det bränsle som finns tillgängligt (glukos, fria fettsyror, ketoner), det som finns i större mängd förbränns mer. Keto-anpassad blir man efter att en tid ha varit i ketos, då blir ketoner det bränsle som kroppen föredrar, vilket bl.a. resulterar i att; hormonnivåer förändras, lagrat glukos (glykogen) i muskler/lever minskar, överskott av vätska minskar, energi och uthållighet ökar, m.m. annat positivt. Från att vara "i ketos" till att bli keto-anpassad kan ta upp till en månad första gången, men har man väl varit keto-anpassad tar det inte lika lång tid att åter bli det efter en tillfälligt större dos kolhydrater och mjölkprotein.
Brödbullarna innehåller mer än lovligt med kolhydrater genom innehållet av mandelmjöl och kokosmjöl. Mjölkproteinet från smöret gör det förstås heller inte paleo... Så detta brödet bör nog ses som hörande till sällsynt föda någon enstaka gång för den som valt ketogen kost (eller paleokost).😌
Brödbullarna innehåller mer än lovligt med kolhydrater genom innehållet av mandelmjöl och kokosmjöl. Mjölkproteinet från smöret gör det förstås heller inte paleo... Så detta brödet bör nog ses som hörande till sällsynt föda någon enstaka gång för den som valt ketogen kost (eller paleokost).😌
Nu har jag i och med denna lilla förklarande text förhoppningsvis garderat mig, tror jag. Inte så lätt det här... Men visst skall jag fortsätta matblogga, inte varje dag, men lite nu och då, efter när andan faller på. Och ketogen kost blir det som kommer främst även fortsättningsvis, även om det lär bli vissa avsteg sporadiskt mot paleo och low carb.
således artikel Low carb: Kryddiga brödbullar
det är alla artiklar Low carb: Kryddiga brödbullar Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Low carb: Kryddiga brödbullar adressen https://livsstilone.blogspot.com/2017/11/low-carb-kryddiga-brodbullar.html
0 Response to "Low carb: Kryddiga brödbullar"
Skicka en kommentar