Gratinerad kokt hummer med härligt parmesantäcke

Gratinerad kokt hummer med härligt parmesantäcke - Hej kompis Hälsosam livsstil, I artikeln du läste denna gång med titeln Gratinerad kokt hummer med härligt parmesantäcke, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel allmän information, Artikel hälsosam information, Artikel hälsosam kost, Artikel hälsosam mat, Artikel hälsosamma tips, Artikel Nyheter, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Gratinerad kokt hummer med härligt parmesantäcke
länk : Gratinerad kokt hummer med härligt parmesantäcke

Läs också


Gratinerad kokt hummer med härligt parmesantäcke


 Hejsan!

Nu är vi inne i ett nytt år och nya möjligheter. 2017 var en ganska tuff tid för mig och jag vet att början av detta år kommer att innehålla lite mer av den varan, men det kommer att bli ett superbra resultat när allt är avklarat och jag fått återhämta mig riktigt. Jag är så lycklig över att ha så många fina vänner som gör mig så stark. Jag gör ju även en diet som jag lovat att skriva om här, men jag gjorde ett litet avhopp under jul och nyår, samt att jag blev lite begränsad i vad jag kunde göra i och med att jag bröt armen dagarna före jul. Men jag lovar att jag återkommer om den dieten. Den fungerar verkligen och ger en rejäl viktminskning.

Vårt nya år firade vi i stugan. Vid tolvslaget låg vi i badtunnan med ett ett lätt snöfall som mjukt landade på våra kinder. Kl 00.00 klämtade kyrkklockorna på andra sidan sjön och ufo-ballonger flög över himlen. Inte någon i byn avfyrade några raketer utan allt var så stilla och fantastiskt vackert. Djuren i skogen och husdjuren behövde inte bli rädda och naturen skonades.
Om du som jag gärna sänder upp såna ballonger så tänk på att köpa biologiskt nedbrytbara och som är utan metall. Metallen kan annars skada djuren. De kan både få i sig det och/eller trampa på det.

Före badet så åt vi plankstek. Jag fick tag på närproducerat gräsbeteskött och valde rostas som är ett billigare men lika gott alternativ till oxfile´. Här i Östersund kan man inhandla gräsbeteskött på Lilla Saluhallen. Kunnig personal och köttet styckas i butik. Massor av annat kött, fisk och olika delikatesser finns också.

Nyårsdagen med supé firades hemma och då gjorde jag gratinerad hummer. Vi hade ätit lite annan mat på dagen så vi var inte sådär superhungriga. En, eller en halv hummer är annars perfekt som en förrätt, men nu nöjde vi oss med det som huvudrätt. Som mingel-snacks hade jag gjort chips som toppades med creme fraiche, röd lök, svart kaviar och en dillkvist. Chipsen kan göras av parmesanost som rivs och klickas ut på smörpappersklädd plåt och gräddas gyllengula. Till efterrätt hade jag gjort en enkel fruktsallad.

Hummern blev fantastiskt god och den kan man ju festa på utan att det behöver vara en storhelg. Samla ihop ett gäng vänner och njut av denna delikatess. Vinet som jag valde till var det vita ekologiska Il Nostro, men ett gott bubbel är ju inte heller helt fel.


Till 3 kokta humrar: 
3 schalottenlökar
1 msk cognac
0,5 dl vitt vin
2 msk smör till stekning av lök
3-4 dl grädde
2 msk hummerfond
10 droppar tabasco
1-2 krm cayennepeppar (smaka dig fram)
2 tsk dijonsenap
2 tsk arrowrotsmjöl lite drygt, utrört i lite grädde eller vatten
2 msk hackad bladpersilja
0,5 tsk pressad citron
1,5 dl parmesanost, finriven
Grön sparris, några stycken per person


  • Sätt ugnen på 250 grader
  • Dela på hummern och knäck klorna. Det finns flera filmer på you-tube om hur man gör. Glöm inte att ta ut magsäcken och tarmen.
  • Ta ur köttet och dela det i bitar. Lägg åt sidan
  • Finhacka löken och fräs den i smör. Krydda med en aning örtsalt så tar den inte färg lika lätt. Den ska bara bli blank och mjuk,
  • Häll i cognac och låt den fräsa in i löken och häll sedan i vinet. Låt fräsa på hög värme i ca 3 min.
  • Häll därefter i grädden och låt den koka så den blir lite krämigare.
  • Tillsätt hummerfond, cayennepeppar, tabasco och dijonsenap 
  • Blanda ner persilja och pressad citron. Smaka av. Tänk på att osten är salt. Är stuvningen för salt så öka på mängden grädde. Är stuvningen för lite salt så krydda med lite örtsalt.
  • Tillsätt sedan arrowroten utblandad i lite vätska. Låt puttra någon minut. Har du spätt ut stuvningen med mer grädde så kanske du även behöver öka på mängden arrowrot.
  • Ta kastrullen från spisen och blanda ner hummerköttet.
  • Fyll hummerskalen med stuvningen och strö över rejält med parmesanost. 
  • Bryt av och släng den nedersta träiga delen på sparrisen och lägg sedan sparrisen bredvid hummerskalen så blir de tillagade samtidigt som hummern.
  • Sätt in i mitten av ugnen och låt grädda tills osten fått vacker gyllene färg. Passa noga så osten inte bränns.




God fortsättning på det nya året!
Värme & kärlek
Christina




således artikel Gratinerad kokt hummer med härligt parmesantäcke

det är alla artiklar Gratinerad kokt hummer med härligt parmesantäcke Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Gratinerad kokt hummer med härligt parmesantäcke adressen https://livsstilone.blogspot.com/2018/01/gratinerad-kokt-hummer-med-harligt.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Gratinerad kokt hummer med härligt parmesantäcke"

Skicka en kommentar