Glutenfritt stekpannebröd med bovete och potatis

Glutenfritt stekpannebröd med bovete och potatis - Hej kompis Hälsosam livsstil, I artikeln du läste denna gång med titeln Glutenfritt stekpannebröd med bovete och potatis, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel allmän information, Artikel hälsosam information, Artikel hälsosam kost, Artikel hälsosam mat, Artikel hälsosamma tips, Artikel Nyheter, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Glutenfritt stekpannebröd med bovete och potatis
länk : Glutenfritt stekpannebröd med bovete och potatis

Läs också


Glutenfritt stekpannebröd med bovete och potatis




Jag har längtat efter ett gott bröd som liknar tunnbröd och här hittade jag det. Tack Nilla´s kitchen! Den kvinnan är grym på att skapa bakningsrecept. Originalreceptet hittar du HÄR 

Superenkelt recept som innehåller endast två huvudingredienser - kokt potatis och bovetemjöl.  Räkna med ca 1 timme i gräddningstid.

Tunnbrödet är inget för dig som jagar kolhydrater, då ett enda bröd täcker dagsbehovet av 20 kh, men är ett utmärkt och suveränt gott alternativ för dig som inte äter spannmål och därmed undviker gluten.




4 kalla kokta medelstora potatisar (400 g)
ca 3-3,5 dl bovetemjöl + lite mer till utbakning ( i originalreceptet står ca 2,5 dl + mjöl till utbakning, men min deg krävde mer)
0,5 tsk salt
Anis (frivilligt, men jag gillar kryddat tunnbröd så jag strödde i en ganska rejäl dos av det)


  1. Skala potatisen
  2. Bearbeta degen i en matberedare (går snabbt och lätt), eller för hand då du först pressat potatisen eller rivit den. Du ska kunna rulla degen med mjölade händer, men degen ska ändå vara lite kladdig.
  3. Låt degen vila i 15 min under bakduk.
  4. Strö ut bovetemjöl på ett bakbord och dela degen i 8-10 bitar. 
  5. Rulla dem till bollar och platta sedan ut dem med mjölade händer till ca 2 mm tjocka rundlar (Jag tyckte det var lättare än att använda kavel då degen annars gärna fastnar på kaveln)
  6. Grädda i medelvarm panna ca 3½ min på varje sida. Ytan ska bli brunprickig och kommer att fluffa upp sig under gräddningen. 
Nu har du ett riktigt gott bröd som bör ätas samma dag. De går utmärkt att frysas in och tinas några sekunder i micron eller tinas under bakduk. Tinas de i ugnen så kan enligt min erfarenhet bli lite torra.





således artikel Glutenfritt stekpannebröd med bovete och potatis

det är alla artiklar Glutenfritt stekpannebröd med bovete och potatis Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Glutenfritt stekpannebröd med bovete och potatis adressen https://livsstilone.blogspot.com/2018/03/glutenfritt-stekpannebrod-med-bovete.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Glutenfritt stekpannebröd med bovete och potatis"

Skicka en kommentar