titel : Gudagod & snabblagad köttgryta på fransyska
länk : Gudagod & snabblagad köttgryta på fransyska
Gudagod & snabblagad köttgryta på fransyska
Ikväll hade jag sån energi. Bestämde mig för att mjölksyra vitkål och morötter (recept kommer senare när de är färdigsyrade). Ekologisk vitkål var till extrapris för 4 kr/kg. Gissa om jag bar hem vitkålshuvuden???!!!
Sedan blev jag störtsugen på köttgryta efter att jag hittade ekologisk svensk fransyska som dessutom var nedsatt i pris. Ibland har man tur.
Det här är en riktigt snabblagad köttgryta om du väljer fransyska som kött. Du kan naturligtvis välja högrev istället om du vill. Grytan passar inte bara dig som längtar efter något riktigt gott, utan även dig som vill gå ner i vikt och/eller som äter strikt kolhydratmässigt.
Jag tog en rejäl matdosa till min särbo och både han och jag trodde att det kommer att räcka till minst 2 middagar. OBS! Trodde!! Hahahaaa. Han sa att den var så så god att han åt och åt och åt... och plötsligt - så var den slut.
Ekologiska ingredienser
1500 g fransyska skurna i fina bitar
5 kvisttomater
1 liten burk chunky salsa
75 g rökt sidfläsk i 0,5 cm stora bitar
100 g färska champinjoner skurna i skivor
2 st stjälkar blekselleri i 1 cm stora bitar
1 gul lök i skivor
1 röd lök i skivor
50 g rotselleri i tändsticksstora strimlor
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1,5 msk rött matlagningsvin
5 dl vatten
2 msk viltfond
1 stor lagerblad eller 2 små
Havssalt + örtsalt (herbamare)
Smör till stekning
- Skär kryss-snitt i tomaterna och lägg dem i kokande vatten tills skinnet börja lossna. Ta upp dem och dra av skalet. Ta bort kvisthålet, skär tomaterna i bitar och mixa dem. Det gör inget om några små bitar förblir omixade.
- Lägg över tomaterna i en kastrull tillsammans med stjälkselleri, rotselleri, chunky salsa, kaffe, vatten, vin samt hälften av löken. Salta lite med oraffinerat havssalt.
- Låt tomatröran få puttra medan du steker köttet i smör i omgångar. Tar du för mycket kött i pannan samtidigt så börjar köttet att koka istället för att brynas. Häll ner de fint brynta bitarna till tomatröran. Häll även i den steksky som bildas vid varje omgång stekning.
- Stek champinjonerna, andra hälften av löken samt sidfläsket tills champinjonerna fått fin färg. Salta med örtsalt under stekningen. Lägg över i kastrullen.
- Tillsätt viltfond, lagerblad, pressad vitlök samt tomatpuré.
- Låt puttra under lock tills att köttet är mört. Köttet ska inte koka för då blir det segt.
- Smaka av med mer salt om det behövs och eventuellt peppar. Känns grytan för salt så späd med vatten.
- Låt gärna grytan stå i kylen till nästa dag innan du äter den. Då har smakerna riktigt gottat in sig.
således artikel Gudagod & snabblagad köttgryta på fransyska
det är alla artiklar Gudagod & snabblagad köttgryta på fransyska Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Gudagod & snabblagad köttgryta på fransyska adressen https://livsstilone.blogspot.com/2018/03/gudagod-snabblagad-kottgryta-pa.html
0 Response to "Gudagod & snabblagad köttgryta på fransyska"
Skicka en kommentar