titel : Ugnsstekt saftig kyckling med knäckig bryssel- & vitkål
länk : Ugnsstekt saftig kyckling med knäckig bryssel- & vitkål
Ugnsstekt saftig kyckling med knäckig bryssel- & vitkål
Hej på er!Jag älskar ju vardagsmat som går snabbt att tillaga utan att ge avkall på smak. Det här är verkligen en sån rätt. Jag hade kyckling i kylen som jag tidigare tillagat. Jag undviker annars att äta skinnet på färdiggrillad kyckling då den är kryddad med både socker och E-ämnen.
Jag har tidigare inte varit förtjust i brysselkål, men någonting har hänt med smaklökarna och jag fullkomligt älskar den kryddiga senapssmaken som den har. Att steka den i smör och balsamico ger den en helt underbar dimension i smaker. Grönsaker som har den typiska kryddiga smaken såsom brysselkål, rädisa och rättika är också bra för vårt lymfsystem.
Tricket att få till en riktigt saftig kyckling är svag värme under lite längre tid och gärna vätska i botten på formen, övertäckt under den mesta tiden av tillagningen.
- Sätt ugnen på 150-175 grader
- Krydda kycklingen med grillkrydda, paprika och vitlökspulver - ekologiska kryddor.
- Blanda smör (ekologiskt) med kryddorna och masserar in kryddsmöret både utanpå och innanför skinnet på kycklingen.
- Skär ett par snitt i låret så hinner låren bli klara samtidigt som bröstet.
- Lägg kycklingen i en form med lite vatten eller buljong och täck med smörpapper och folie utanpå (jag vill inte ha folie närmast maten..
- Låt kycklingen vara inne ca 2 timmar eller lite till beroende på storlek.
- Sista 20 min tas smörpapperet och folien bort och värmen höjs så att kycklingen får färg. Du kan även sätta på grillfunktionen sista minuterna för att få till en riktigt krispigt skinn.
Alternativt så stek kycklingen i lergryta. Det går inte med ord att beskriva hur mör och saftig den blir.
Jag har inte närmare angivit mängderna. Det avgör du själv.
Ingredienser:
Grillad/ugnsstekt kyckling
Vitkål i strimlor
Brysselkål, ansad och skuren i kvartar
Stjälkselleri i skivor
Balsamvinäger, mörk och ekologisk
Smör och kokosolja till stekning
Herbamare örtsalt, svartpeppar
Stek vitkål, brysselkål och selleri i en blandning av kokosolja och smör tills allt fått en vacker färg. Krydda med örtsalt och svartpeppar. Ringla över lite mörk balsamvinäger och fortsätt stek under omrörning tills vinägern kokat in och ytan på grönsakerna fått en "knäckig" färg.
Servera på en bädd av salladsmix, skivade rädisor och några skivor tomat.
således artikel Ugnsstekt saftig kyckling med knäckig bryssel- & vitkål
det är alla artiklar Ugnsstekt saftig kyckling med knäckig bryssel- & vitkål Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Ugnsstekt saftig kyckling med knäckig bryssel- & vitkål adressen https://livsstilone.blogspot.com/2018/05/ugnsstekt-saftig-kyckling-med-knackig.html
0 Response to "Ugnsstekt saftig kyckling med knäckig bryssel- & vitkål"
Skicka en kommentar