Nitritfri tysk korv med stuvad vitkål

Nitritfri tysk korv med stuvad vitkål - Hej kompis Hälsosam livsstil, I artikeln du läste denna gång med titeln Nitritfri tysk korv med stuvad vitkål, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel allmän information, Artikel hälsosam information, Artikel hälsosam kost, Artikel hälsosam mat, Artikel hälsosamma tips, Artikel Nyheter, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Nitritfri tysk korv med stuvad vitkål
länk : Nitritfri tysk korv med stuvad vitkål

Läs också


Nitritfri tysk korv med stuvad vitkål

Chark med hög kötthalt (Lidl)


Gav inte upp leta efter charkuterier med hög kötthalt. Helst utan socker och helst nitritfri. Lidl hade gott om chark från Tyskland och Italien som hade hög köttprocent (svenska charkuterier med hög kötthalt verkar vara svårt att få tag på). En kokt tysk produkt var fri från nitrit och det var den som fick kompletteras med stuvad vitkål (fräste upp 1 hackad gul lök, ½ litet vitkålshuvud, kokosolja, kokosgrädde, salt, peppar och timjan), tomatsås och en klick dijonsenap till.

Kokt Nürnberger Rostbratwürste: god smak, hög kötthalt, fri från nitrit.



Kokt Nürnberger Rostbratwürste: 95% fläskkött. Innehåller druvsocker. Fri från nitrit! Kolhydrat per 100 g: 1 g, varav sockerarter 1 g. Innehåll av difosfater är visserligen inte så kul... men nåja, nitritfri i varje fall, sånt ser man inte ofta. 


Skivat rökt kotlettbacon utan svål: 87% fläskkött. Med nitrit, dock inget socker.


Lufttorkad stark salami: 96% fläskkött. Med nitrit och druvsocker. Kolhydrat per 100g: 1,4 g, varav sockerarter 1,1 g.


Skivad lufttorkad salami: 97,3% fläskkött. Med nitrit, druvsocker och socker.


På en svensk charkprodukt från Scan skrivs inte nitrit ut, istället står "konserveringsmedel (E250)", vilket ju just är natriumnitrit, det omdiskuterat ämnet som givit cancereffekt i djurförsök. Ämnet tillåts inte av Krav.


Sen in i frysen med allt för styckfrysning, antagligen ett helt års förbrukning av charkuterier... använder alltså inte mycket sådant, inte ens bacon längre. Upptäckte att det svenska baconet är rätt berest, har visst tagit en tur till Polen innan tillbakafärd till landet. Så lustigt, eller vad man nu skall kalla det. Ska kolla Krav-märkt bacon nästa gång, för att kolla det där med E250, vad som används istället.




således artikel Nitritfri tysk korv med stuvad vitkål

det är alla artiklar Nitritfri tysk korv med stuvad vitkål Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Nitritfri tysk korv med stuvad vitkål adressen https://livsstilone.blogspot.com/2018/11/nitritfri-tysk-korv-med-stuvad-vitkal.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Nitritfri tysk korv med stuvad vitkål"

Skicka en kommentar