titel : Skinkpaj med purjolök och spenat
länk : Skinkpaj med purjolök och spenat
Skinkpaj med purjolök och spenat
Paj är ju snabb en middagsrätt. Särskilt om man använder sig av färdig pajdeg.Bara man har ett par ägg hemma så går det ju i stort sett att fylla pajen med vad som helst som finns hemma i kylen, till exempel broccoli och ädelost.
Den här pajen fyllde jag med rester av rökt påläggsskinka, purjolök och babyspenat.
Skinkpaj med purjolök och spenat
1 rulle färdig pajdeg
0,5 purjolök
160 g babyspenat
175 g kallrökt skinka
3 dl riven os
Äggstanning
3 ägg
3 dl matlagningsgrädde
2 st vitlöksklyftor
Salt och svartpeppar
Gör så här
Rulla ut pajdegen i en pajform
Finstrimla ursköljd purjolök
Mjukfräs purjo och spenat i en stekpanna med en klick smör
Salta och peppra
Fördela fräset i botten på pajformen
Hacka skinkan och fördela ovanpå
Strö på riven ost
Vispa ihop ägg och grädde
Pressa ner vitlök och smaka av med ytterst lite salt
Häll det i formen
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 30-40 min, eller till äggstanningen stannat
Lägg eventuellt över aluminiumfolie de sista minuterna,
så att den inte bränns på ytan
Skön söndag!
Skön söndag!
således artikel Skinkpaj med purjolök och spenat
det är alla artiklar Skinkpaj med purjolök och spenat Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Skinkpaj med purjolök och spenat adressen https://livsstilone.blogspot.com/2018/11/skinkpaj-med-purjolok-och-spenat.html
0 Response to "Skinkpaj med purjolök och spenat"
Skicka en kommentar