titel : Haricots verts i knaprig nöt- och vitlökssås
länk : Haricots verts i knaprig nöt- och vitlökssås
Haricots verts i knaprig nöt- och vitlökssås
Det här är ett sååå gott tillbehör till olika maträtter.
Välj ekologiska produkter så långt det är möjligt. Det blir både ännu godare och du behåller näringen.
Honungen ska vara oraffinerad, alltså ej upphettad över 40 grader. Att säkerställa det brukar vara lättast om man väljer en honung där själva gårdsnamnet finns med på etiketten. Den honungen är dyrare, men all näring finns då kvar, annars handlar du bara socker om du väljer annan honung. Många billiga varianter blandar även ut honungen med rent socker, fult nog. Så välj en dyrare och säkrare honung.
Själv använder jag Revsunds honung från Jämtland. Ett riktigt hantverk.
3 stora nävar haricots verts (brytbönor)
3 tsk smör
3 tsk olivolja extra virgine
2½ msk jordnötssmör
15 st rostade hasselnötter, hackade (finns färdigrostade att köpa), eller naturella jordnötter om du inte tål hasselnötter.
1½ msk msk tamari sojasås (den är glutenfri)
1 msk ris- eller vitvinsvinäger
2 tunt skivade vitlöksklyftor
lite honung (ca 2- 2½ tsk eller efter tycke och smak).
Välj ekologiska produkter så långt det är möjligt. Det blir både ännu godare och du behåller näringen.
Honungen ska vara oraffinerad, alltså ej upphettad över 40 grader. Att säkerställa det brukar vara lättast om man väljer en honung där själva gårdsnamnet finns med på etiketten. Den honungen är dyrare, men all näring finns då kvar, annars handlar du bara socker om du väljer annan honung. Många billiga varianter blandar även ut honungen med rent socker, fult nog. Så välj en dyrare och säkrare honung.
Själv använder jag Revsunds honung från Jämtland. Ett riktigt hantverk.
3 stora nävar haricots verts (brytbönor)
3 tsk smör
3 tsk olivolja extra virgine
2½ msk jordnötssmör
15 st rostade hasselnötter, hackade (finns färdigrostade att köpa), eller naturella jordnötter om du inte tål hasselnötter.
1½ msk msk tamari sojasås (den är glutenfri)
1 msk ris- eller vitvinsvinäger
2 tunt skivade vitlöksklyftor
lite honung (ca 2- 2½ tsk eller efter tycke och smak).
- Koka upp bönorna lite snabbt i saltat vatten så att dom fortfarande har tuggmotstånd. Låt som rinna av i ett durkslag. Använder du fryst så behöver de bara värmas upp i vatten.
- Blanda ihop olivolja, jordnötssmör, vinäger, honung samt soja och hackade rostade hasselnötter i en skål till en tjock sås.
- Smält smör i en stekpanna och stek vitlöksskivorna på svag värme utan att de får färg. Strö över lite salt så går det lättare att undvika att de bränns. Dra bort pannan från spisplattan. Tillsätt såsen, rör om noga och smaka av. Vänd ner haricots vertsen och se till att alla bönor gifter sig med den goda nöt- och vitlökssåsen.
således artikel Haricots verts i knaprig nöt- och vitlökssås
det är alla artiklar Haricots verts i knaprig nöt- och vitlökssås Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Haricots verts i knaprig nöt- och vitlökssås adressen https://livsstilone.blogspot.com/2019/01/haricots-verts-i-knaprig-not-och.html
0 Response to "Haricots verts i knaprig nöt- och vitlökssås"
Skicka en kommentar