Bananpudding med lingon och cashewnötsgrädde

Bananpudding med lingon och cashewnötsgrädde - Hej kompis Hälsosam livsstil, I artikeln du läste denna gång med titeln Bananpudding med lingon och cashewnötsgrädde, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel allmän information, Artikel hälsosam information, Artikel hälsosam kost, Artikel hälsosam mat, Artikel hälsosamma tips, Artikel Nyheter, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Bananpudding med lingon och cashewnötsgrädde
länk : Bananpudding med lingon och cashewnötsgrädde

Läs också


Bananpudding med lingon och cashewnötsgrädde

Bananpudding med vanilj och citron
6 - 8 port.

3 dl valfri nötmjölk
5 ägg
1 krm salt
1 grön banan
½ tsk vaniljpulver
rivet skal av ½ citron
ca 2 tsk pressad citronsaft

Mixa, häll i form och grädda i 120 graders ugn, ca 1 timme.


Cashewnötsgrädde

160 g cashewnötter ("aktivera" genom blötläggning)
½ ekologiskt päron (skal och kärnhus kan få vara med)
vatten att späda med

Mixa blötlagda nötter och päron, späd med vatten till en lagom tjock "grädde", om man nu får kalla det så?...


Dagens tanke: Varför inte mjölk?: För (svensk mjölk?) och Emot (gäller kanske inte bara utländsk mjölk?). Människan har väl genom tid ätit en hel del nötter och rötter, bär, blad och växter, ägg, kött, fågel och fisk, men komjölksprodukter?...
Varför blötlägga ("aktivera") nötter och frön? Varför förvälla rabarber och grov spenat? Varför vara noga med hur baljväxter behandlas innan de äts, om man väljer att inkludera bönor i kosten? Varför inte spannmål (förutom t.ex. det som gäller gluten - dock omtvistat)? Antinutrienter (fytinsyra, lektiner, enzyminhibitorer, oxalsyra...), är de bra eller dåligt?... Fytinsyra lär minska upptag av mineral, särskilt järn. Lektiner och enzyminhibitorer menas minska upptag av kolhydrater, fett och protein (negativt för undernärda och positivt för "övergödda västerlänningar", menar en del förståsigpåare). Oxalsyra funkar lika som fytinsyra (rabarberbladen innehåller extra mycket oxalsyra - det är därför vi inte skall äta dem och troligen därför vi heller inte skall lägga dem i komposten?), förr kokade man alltid av oxalsyra från rabarber och spenat, inte lika många som gör det numera... hmm.
Man har många frågor och svaren motsäger ofta varandra utifrån vem som svarar. Vem vi vill tro på får vi själva avgöra. Valfriheten ökar, sägs det ju, inget undantag vad gäller kunskap kring nutrition. 😊




således artikel Bananpudding med lingon och cashewnötsgrädde

det är alla artiklar Bananpudding med lingon och cashewnötsgrädde Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Bananpudding med lingon och cashewnötsgrädde adressen https://livsstilone.blogspot.com/2017/06/bananpudding-med-lingon-och.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

Related Posts :

  • Tapiokapizza Tapiokapizza 2½ dl tapiokamjöl 1½ dl kokosmjöl 1 tsk havssalt 1 dl vatten 1 dl olivolja 1 ägg Fyllning: tomatröra (tomatpuré, olivol… Read More...
  • Ljuvlig Hallon- & MangosorbetHejsan! Jag lovade ju ge er mitt recept på min ljuvliga hallon- & mangosorbet. Suveränt svalkande en varm sommardag. Den är frisk och li… Read More...
  • Ost- och chokladtapas Ost är gott. Och choklad är gott. Men hur smakar de tillsammans?  Jo, om man vet hur de ska matchas så smakar de himmelskt gott tills… Read More...
  • Kycklinggryta med kapris Kycklinggryta med kapris 3-4 st kycklinglårfilé skurna i bitar 3 hackade schalottenlökar 2-3 pressade vitlöksklyftor olivolja e. kokosolja… Read More...
  • Tapiocapannkakor/pannbröd Tapiocapannkakor/pannbröd ca 5 - 6 st. 1 dl tapiocamjöl 1 dl mandelmjöl 3 msk kokosmjöl 1 tsk bakpulver ca 2 krm havssalt 2 ägg 1 dl kokos… Read More...

0 Response to "Bananpudding med lingon och cashewnötsgrädde"

Skicka en kommentar