titel : Broccolipaj /glutenfri/ LCHF
länk : Broccolipaj /glutenfri/ LCHF
Broccolipaj /glutenfri/ LCHF
Hej finingar!
Är hemma en snabbis igen. Midsommaren har varit helt ljuvlig. Så fantastiskt tur med vädret hade vi också. Blev bortskämda med att få sillunch hos ett par vänner (som varade ända fram till klockan 16 hehe) och sedan middag tillsammans hos andra vänner som varade ända fram till natta. Då bjöds det på grillad kyckling, sallader, marinerad fläskfilé och gratänger, mmmm....
Jag ville ta med mig något till sillunchen. Paj går ju alltid hem och bestämde mig för att göra en härlig broccolipaj och nu vill jag så himla gärna ge er receptet på den goda skapelsen.
Inget gluten i denna pajbotten, inget annat konstigt mjölsubstitut som innehåller en massa diskutabla ämnen, utan enkla goda nyttiga ingredienser.
Den blir krämig och god och kan ätas både varm eller kall. Jag gjorde den kvällen innan och värmde på den lite innan festen, så den var lite ljummen när vi åt den.
225°C i mitten av ugnen. Form som är ca 25 cm diameter
Pajbotten:
2,5 dl mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 msk pofiber
0,5 dl sesamfrön, vita och skalade (tänk på att spår av gluten kan finnas i vissa sorter. Läs på förpackningen om du är riktigt känslig)
1 msk fiberhusk
50 g smör, ekologiskt
0,5 tsk salt, oraffinerat havssalt
1 ägg
Såhär gör du pajskalet:
- Blanda allt förutom ägg till en smulig massa.
- Tillsätt ägget och blanda till en deg.
- Tryck ut degen i pajformen och förgrädda 225°C 8-10 min. Låt svalna något. Sänk ugnsvärmen till 200°C
Fyllning:
1 knippe/näve klippt gräslök, ekologiskt
50 g purjolök, mjukstekt i smör/ghee, ekologiskt
100 g äkta feta, fårost, ekologisk
100 riven mozzarella, ekologisk
5 soltorkade tomater, hackade
400 g fryst broccoli, ekologiskt
2 dl grädde, eko
4 ägg
0,5 tsk salt, orsffinerat havssalt
svartpeppar nymalen, eko
- Ångkoka broccolibuketter i ca 1 min. Låt rinna av på hushållspapper. Dela dem i mindre buketter.
- Vispa upp äggen och blanda i riven mozzarella, grädde, salt och smulad fetaost
- Fördela mjukstekt purjolök, klippt gräslök och hackade soltorkade tomater i pajens botten
- Häll över äggblandningen
- Tryck ner broccolibuketterna så gott det går
- Krydda med nymalen svartpeppar
- Grädda ca 30-35 minuter. Låt stagnera i 10 min före servering.
Dagen därpå fixade vi lite grillat. Hade fått tag på ekologisk karré som vi marinerade i denna goda marinad
Till den hade vi "potatis"sallad, men istället för potatis hade vi zucchini. Den är supersmaskig. Receptet på zucchinisalladen hittar du HÄR
Vi hade även coleslaw
Vill du hellre ha en mejerifri coleslaw så har du en jättegod HÄR
Nu önskar jag er en härlig fortsättning på denna vecka.
Värme & Kärlek
Christina
således artikel Broccolipaj /glutenfri/ LCHF
det är alla artiklar Broccolipaj /glutenfri/ LCHF Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Broccolipaj /glutenfri/ LCHF adressen https://livsstilone.blogspot.com/2017/06/broccolipaj-glutenfri-lchf.html
0 Response to "Broccolipaj /glutenfri/ LCHF"
Skicka en kommentar