Egengjord fiskbuljong

Egengjord fiskbuljong - Hej kompis Hälsosam livsstil, I artikeln du läste denna gång med titeln Egengjord fiskbuljong, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel allmän information, Artikel hälsosam information, Artikel hälsosam kost, Artikel hälsosam mat, Artikel hälsosamma tips, Artikel Nyheter, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Egengjord fiskbuljong
länk : Egengjord fiskbuljong

Läs också


Egengjord fiskbuljong

Det är ju galet bra att ta tillvara på fiskrens om man varit ute och fiskat, eller att man kan få tag på lite från fiskbutiken. Jag brukar inte använda mig av rens från alltför feta fiskar. Det brukar lätt kunna smaka härsket om man råkar koka det för länge.
Vi fiskar ofta öring och det är en medelfet fisk som jag tycker blir kanonbra att göra buljong (eller fond) på.
Tricket är att inte stormkoka, utan enbart sakta småputtra lite. Tillaga det inte längre än 10-15 minuter. Äppelcidervinägern är till för att dra ut näringen ur renset, så skippa inte det. Du kan använda pressad citron om du inte har äppelcidervinäger.

Ofiltrerade äppelcidervinägern är annars riktigt bra att ha hemma och dricka för att balansera upp pH-värdet. Ta 1 msk i ett glas vatten 10 minuter före varje måltid. Bra för din matsmältning. Man ska ju annars inte dricka strax innan eller direkt efter måltid, för då späder man ut magsyran och då kan den ju inte göra sitt jobb. Men det är annorlunda med äppelcidervinäger eftersom den hjälper magsyran. Men OBS! Det ska vara ofiltrerad vinäger.



Fiskrens från en medelstor fisk (huvud, ben och skinn) Jag använder det som redan är tillagat från öringen vi ätit. Använder du färska ben/rens, så skölj det först i kallt vatten
2 morötter ca 150 g
1,5 gul lök ca 165 g
1 palsternacka ca 50 g
1 st stjälk från en bladselleri
Purjolök från de gröna bladen (innehåller mest näring) ca 1 dm
10 vitpepparkorn
3 kvistar timjan
1 liten näve persilja

  1. Skär grönsakerna i centimeterstora bitar.
  2. Lägg grönsaker och fiskrens i en kastrull och fyll på med vatten så det precis täcker.
  3. Tillsätt vinägern och kryddorna
  4. Låt småputtra i 10 minuter. Skumma väl.
  5. Sila och koka ner den rena buljongen till hälften
  6. Smaka av med oraffinerat havssalt (inte vitt havssalt) eller herbamare örtsalt

Nu har du en jättefin buljong som du kan använda i fisksoppor och grytor.
Recept på en jäääättegod fiskgryta kommer inom kort, förmodligen redan i morgon om jag hinner med mig.
Naturligtvis kan du då använda dig av köpt buljong, men det här är så mycket nyttigare, godare och innehåller inga som helst tillsatser. Ren och fin mat när den är som bäst!







således artikel Egengjord fiskbuljong

det är alla artiklar Egengjord fiskbuljong Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Egengjord fiskbuljong adressen https://livsstilone.blogspot.com/2017/08/egengjord-fiskbuljong.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

Related Posts :

0 Response to "Egengjord fiskbuljong"

Skicka en kommentar