titel : Croque Monsieur a`la keto/LCHF
länk : Croque Monsieur a`la keto/LCHF
Croque Monsieur a`la keto/LCHF
Att unna sig behöver ju inte betyda att det behöver vara onyttigt. Att inte unna sig behöver inte betyda att man ska behöva göra avkall på gott att äta. Det går att hitta så många goda alternativ nuförtiden som gör livet så enkelt. Att ha lite extra fantasi gör ju naturligtvis inte saken sämre. Jag tycker nämligen inte om att behöva längta efter en maträtt och inte kunna hitta goda alternativ som gör att jag får min längtan tillfredsställd. Den här goda rätten görs ju egentligen med bröd, men här kommer en delikat och aningen förenklad Keto/LCHF-variant på denna franska rätt som är fantastiskt gott.
Snart är det ju helg och supermysigt att fixa en riktig go´frukost. Den här rätten gjorde jag förra helgen då jag hade lite tjejbesök. Så uppskattat.
Stek "plättarna" riktigt frasiga i kokosolja och kanske även i en liten smörklick för smakens skull. Hetta då upp oljan först innan du tillsätter smöret så bränns inte smöret lika lätt. Alternativt tillsätts smöret i slutet av stekningen.
Välj ekologiska produkter - förutom äggen. Välj där hellre oekologiska ägg från frigående utehöns p.g.a de giftiga pellets som ges till ekologiska höns. Ägg från frigående utehöns säljs av Coop eller Garant.
2 port.
250 g keso4 ägg
1 msk fiberhusk
kokosolja till stekning, samt eventuellt även en liten smörklick
150 g rökt skinka, eller egen rimmad och tillagad skinka
150 g lagrad ost gärna med lite smak såsom prästost, äkta cheddar eller dyl.
Salt, oraffinerat
0,5 hackad röd lök, eller purjolök som kan vara lite mildare för magen
ev lite dijonsenap
- Vispa upp äggen lite lätt med en gaffel och blanda ner keson och lite salt. Rör om noga.
- Blanda sedan ner fiberhusk och mixa genast med en stavmixer så att allt blandas väl. Låt sedan stå och svälla medan stekpannan blir varm.
- Klicka ut med hjälp av en såsslev och bred ut smeten lite i pannan. Det ska bli 2 lite större plättar per portion.
- Stek på medelstark värme tills de blivit gyllenbruna på båda sidor. Vänd dem gärna ett par gånger.
- När de är frasiga, gyllenbruna och riktigt varma så lägger du rejält med ost och skinka mellan plättarna samt lite lök/purjolök. Kanske känner du även för att bre på lite dijonsenap.
Servera med små tomater och en stor blandsallad dressad med örtsalt, peppar, olivolja eller avokadoolja samt några stänk ofiltrerad äppelcidervinäger.
Originalreceptet till denna Croque Monsieur hittas på Dietdoctor, men även jag har ett recept på kesopannkakor som jag upptäckte är i stort lika. Kika gärna på dom. De är också lyxigt goda med rivet apelsinskal och serveras med jordgubbar, filéade apelsinklyftor och keso. HÄR finns det receptet. Sååå "halleluja moment"-gott!!!
således artikel Croque Monsieur a`la keto/LCHF
det är alla artiklar Croque Monsieur a`la keto/LCHF Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Croque Monsieur a`la keto/LCHF adressen https://livsstilone.blogspot.com/2018/02/croque-monsieur-ala-ketolchf.html
0 Response to "Croque Monsieur a`la keto/LCHF"
Skicka en kommentar