titel : Hemgjord smörgåsskinka
länk : Hemgjord smörgåsskinka
Hemgjord smörgåsskinka
Är du som jag trött på att försöka hitta skinka som inte innehåller nitrit eller andra skumma E-grejer? Jag brukar köpa Brödernas, men inte alltid jag hittar den skinkan.
Jag bestämde mig för att göra min egen. Gott och så vet jag att den är fin att äta.
Man kan ta vilka smaker man vill ex senap (ex dijon med lite honung), salvia, honung och sesamfrön eller något annat gottigt. Jag tog vitlök, rosmarin och lite fin lönnsirap denna gång. Mums!
Hemgjord smörgåsskinka
Hemgjord smörgåsskinka
ca 650-700 g skinkstek eko/KRAV
1,5 tsk rosmarin, torkad
0,25 dl (4 tsk) oraffinerat havssalt avsedd för kvarn
1 stor vitlöksklyfta, krossad i mortel
1-2 tsk äkta ekologisk lönnsirap
Sätt ugnen på 150 grader.
- Blanda salt, och rosmarin och häll ut på en skärbräda.
- Rulla steken runt om i kryddblandningen och lägg sedan steken på ett ark smörpapper. Fördela vitlöksbitarna ovanpå och rulla in steken i papperet. Rulla sedan in den i aluminiumfolie och se till att det blir riktigt tätt. (Smörpapperet är till för att undvika aluminiumet närmast maten. Aluminium är skadligt för oss i kontakt med livsmedel. Smörpapper tål hetta upp till ca 175 grader).
- Sätt in en köttermometer i den tjockaste delen av skinkan. In i ugnen i ca 1,5 timmar eller tills den uppnår 75 grader.
- Ta ut steken och ta bort smörpapper och folie. Öka ugnsvärmen till 200 grader. Häll över 1-2 tsk lönnsirap (eller någon annan smaksättning såsom senap eller honung och sesamfrön) och ställ in skinksteken i ugnen ytterligare 10 min.
Nu kan du njuta av gott pålägg, göra skinksallad, äta till äggröran, använda som pizzapålägg eller annat gott.
således artikel Hemgjord smörgåsskinka
det är alla artiklar Hemgjord smörgåsskinka Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Hemgjord smörgåsskinka adressen https://livsstilone.blogspot.com/2018/11/hemgjord-smorgasskinka.html
0 Response to "Hemgjord smörgåsskinka"
Skicka en kommentar