Återbruk av julskinkan - med karamelliserad brysselkål och bacon

Återbruk av julskinkan - med karamelliserad brysselkål och bacon - Hej kompis Hälsosam livsstil, I artikeln du läste denna gång med titeln Återbruk av julskinkan - med karamelliserad brysselkål och bacon, Vi har förberett väl för den här artikeln du läser och hämta informationen däri. förhoppningsvis fylla inlägg Artikel allmän information, Artikel hälsosam information, Artikel hälsosam kost, Artikel hälsosam mat, Artikel hälsosamma tips, Artikel Nyheter, vi skriver kan förstå. Tja, glad läsning.

titel : Återbruk av julskinkan - med karamelliserad brysselkål och bacon
länk : Återbruk av julskinkan - med karamelliserad brysselkål och bacon

Läs också


Återbruk av julskinkan - med karamelliserad brysselkål och bacon

Det är kanske lite tidigt att börja propagera för att inte slänga resterna av julmaten. 
Eller inte, med tanke på alla julbord och glöggmingel man går på under december.
Hur som helst vill jag slå ett slag för att återbruka julskinkan och göra en ny maträtt. 
Och har man inte tid eller lust att laga mat på resterna av skinkan så kan man strimla och frysa in den och ta fram vid senare tillfälle till en pasta carbonara, som topping på pizzan eller i en skinkpaj med purjolök och spenat

Skinka med potatis och senapssås och brysselkål med bacon 
4 portioner

8-12 skivor julskinka
8-12 potatisar, kokta

Senapssås
2 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
3 msk grädde
2 krm salt
0,5 krm vitpeppar
2 msk grov senap
1 msk dijonsenap

Gör så här
Fräs smöret i en kastrull
Rör ut mjölet i smöret med en visp
Tillsätt mjölken lite i taget under vispning så klumpar försvinner
Låt såsen koka på låg värme i minst 5 minuter och 
rör då och då så att den inte bränns
Smaka av med grädde, salt, vitpeppar och senap

Brysselkål med bacon
 Recept Niklas Ekstedt 

500 g färsk brysselkål 
1 pkt bacon
2 schalottenlökar, finhackade
1 msk smör
1 msk ljus sirap
Salt
Svartpeppar

Gör så här
Ansa brysselkålen och lägg i en kastrull med kokande vatten
Låt koka 2-3 minuter beroende på storlek
Kyl ner i iskallt vatten
Strimla baconet och stek knaprigt
Tillsätt löken och sedan brysselkålen, smör och sirap
Låt allt bli varmt
Smaka av med salt och peppar


således artikel Återbruk av julskinkan - med karamelliserad brysselkål och bacon

det är alla artiklar Återbruk av julskinkan - med karamelliserad brysselkål och bacon Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.

Du nu läser artikeln Återbruk av julskinkan - med karamelliserad brysselkål och bacon adressen https://livsstilone.blogspot.com/2018/12/aterbruk-av-julskinkan-med.html

Prenumerera på gratis e-postuppdateringar:

0 Response to "Återbruk av julskinkan - med karamelliserad brysselkål och bacon"

Skicka en kommentar