titel : Chokladsemlor med lakritstouch
länk : Chokladsemlor med lakritstouch
Chokladsemlor med lakritstouch
6 st.
4 ägg
50 g smält smör
1 dl vispgrädde
2 dl mandelmjöl e. ½ dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
3 msk Icas sötströ
2 tsk kakaopulver
½ tsk kardemumma
Bullarna: Vispa äggen luftigt. Tillsätt grädde och smält smör. Blanda torra ingredienser och vispa ner i äggblandningen, låt stå minst 10 minuter. Fördela smeten i 6 större muffinsformar i muffinsplåt. Grädda i ca 25 minuter, 175 graders ugn. Låt svalna på galler. Choklad- och lakritsmousse: Vispa grädde, lakritspulver och vanilj, ska vara lättvispad. Dela choklad i mindre bitar och smält, låt svalna något och tillsätt vispat ägg + salt. Vispa ner grädden. Ta bullar ur formarna, lägg på mandelmassa och mousse under bulltopp. Den som är snitsig väljer nog att spritsa moussen på bullarna innan den kyls, blir säkert mycket snyggare. Sikta ev. över lakrits-/kakaopulver, eller mixat sötströ om man vill ha det traditionellt vitpudrat.
4 ägg
50 g smält smör
1 dl vispgrädde
2 dl mandelmjöl e. ½ dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
3 msk Icas sötströ
2 tsk kakaopulver
½ tsk kardemumma
mandelmassa (recept finns här)
Choklad- och lakritsmousse:
1½ dl vispgrädde
½ tsk vaniljextrakt
1 tsk lakritspulver
1 tsk lakritspulver
1 ägg
1 nypa salt
50 g mörk choklad (använde Lindts 90% kakao)
Bullarna: Vispa äggen luftigt. Tillsätt grädde och smält smör. Blanda torra ingredienser och vispa ner i äggblandningen, låt stå minst 10 minuter. Fördela smeten i 6 större muffinsformar i muffinsplåt. Grädda i ca 25 minuter, 175 graders ugn. Låt svalna på galler. Choklad- och lakritsmousse: Vispa grädde, lakritspulver och vanilj, ska vara lättvispad. Dela choklad i mindre bitar och smält, låt svalna något och tillsätt vispat ägg + salt. Vispa ner grädden. Ta bullar ur formarna, lägg på mandelmassa och mousse under bulltopp. Den som är snitsig väljer nog att spritsa moussen på bullarna innan den kyls, blir säkert mycket snyggare. Sikta ev. över lakrits-/kakaopulver, eller mixat sötströ om man vill ha det traditionellt vitpudrat.
Ett till semmelbulle-recept nästa vecka (tisdag eller onsdag), sen är den här "inläggsserien" finito, liksom snart även februari månad. Låt därefter mars komma med ljusning och mer hoppfullhet, på alla håll och kanter.
Här på matbloggen kommer det nu under vårvintern bli paleo-inriktning, fram till april-maj då jag antagligen lite snyggt glider över till keto (eller LC) igen.
således artikel Chokladsemlor med lakritstouch
det är alla artiklar Chokladsemlor med lakritstouch Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Chokladsemlor med lakritstouch adressen https://livsstilone.blogspot.com/2019/02/chokladsemlor-med-lakritstouch.html
0 Response to "Chokladsemlor med lakritstouch"
Skicka en kommentar