titel : Fransk rostbiff och rättikagratäng med ädelost
länk : Fransk rostbiff och rättikagratäng med ädelost
Fransk rostbiff och rättikagratäng med ädelost
1 bit rostas (½-1 kg)
Per kg kött:
1½ tsk salt
1 tsk stött svartpeppar
½ tsk paprikapulver
Blanda kryddor. Torka köttbiten och klappa in kryddblandning runtom. Lägg på ugnsfat, sätt i köttermometer och ställ in i 125 graders ugn. När innertemperatur är 60-70 grader, ta ut och linda in i t.ex. smörpapper och en handduk, låt svalna minst en timme, kyl ev. innan köttet skärs upp. Till: Rättikagratäng med ädelost (se nedan) och råkost.
Rättikagratäng med ädelost
ca 250-300 g rättika skuren i tunna skivor
1 hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl grädde
100 g ädelost
ca 1 dm finstrimlad purjo
1 ½ dl riven ost (använde Arlas rivna mozzarella)
salt och peppar
Smält ihop grädde och ädelost i en kastrull. Rör ner rättika, lök, vitlök, salt och peppar. Låt småkoka ca 10 minuter. Rör ner purjon och 1 dl av rivna osten som får smälta ihop med såsen. Häll i ugnsform och strö kvarvarande riven ost ovanpå. Ställ in mitt i 200 graders ugn, ca 30 minuter.
således artikel Fransk rostbiff och rättikagratäng med ädelost
det är alla artiklar Fransk rostbiff och rättikagratäng med ädelost Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Fransk rostbiff och rättikagratäng med ädelost adressen https://livsstilone.blogspot.com/2019/03/fransk-rostbiff-och-rattikagratang-med.html
0 Response to "Fransk rostbiff och rättikagratäng med ädelost"
Skicka en kommentar