titel : Asiatisk biffsallad med glasnudlar
länk : Asiatisk biffsallad med glasnudlar
Asiatisk biffsallad med glasnudlar
Den här rätten skrev jag om i förra inlägget. Den blev jättegod och mycket uppskattad på middagen så då åker den upp här med receptet till er. Den äts till sin fördel rumsvarm och inte kylskåpskall för att smakerna ska komma till sin rätt.
Mycket går att göra i förväg och den sista halvtimmen innan den ska serveras så steker man köttet. Sedan är det bara att vända ihop allt och garnera. Supersmidigt!
Jag fick tag på fint marmorerad biff med kappa. Kappan tog jag bort innan stekning, för annars blir det lite krångligt att ta bort i efterhand när köttet ska skivas lövtunt. Du kan naturligtvis använda dig av lövbiff i stället, med köttet blir lätt lite torrare då den inte är marmorerat. Men det funkar absolut. Välj med fördel gräsbetes och ekologiskt/KRAV-kött.
4-5 port
600 g biff
2 paprikor i olika färger
½ purjolök som du delat på längden (skölj noga)
1 ask böngroddar
4 msk sesamfrön
70 g cashewnötter (1 1/4 dl) hackade
Färsk koriander, valfri mängd
Herbamare örtsalt
Kokosolja och smör till stekning
200 g glasnudlar
Dressing:
Saft av en lime (Vrid och pressa ur limen med gaffel så du får med all saft)
5 tsk sesamolja
5 tsk tamarisoja
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk riven ingefära
2 tsk äkta lönnsirap (höjer inte blodsockret och motverkar insulinresistens)
1 finhackad chili
5 tsk jordnötssmör
Blanda ihop allt till dressingen och ställ kallt tills vidare
- Rosta sesamfrön och cashewnötter i en torr het panna tills de blivit gyllenbruna. Se upp så det inte bränns.
- Hacka koriander
- Tillred glasnudlarna enligt förpackningens instruktioner
- Klipp glasnudlarna lite så de inte är så långa
- Blanda glasnudlarna med dressingen
- Skiva köttet i lövtunna skivor
- Skär paprikorna i bitar och skiva purjolöken.
- Stek purjo och paprika i en blandning av smör och kokosolja. HIT KAN DU FÖRBEREDA
- Stek köttet snabbt på båda sidor. Krydda med örtsalt under stekningen. Strö på hälften av sesamfröna och nötterna.
- Blanda ihop köttet, paprika, purjo och böngroddar med nudlarna. Toppa med sesamfrön, cashewnötter och hackad koriander.
- Servera med extra tamarisoja samt resterande frön och nötter.
Till kaffet hade vi hallon- & mangosorbet. Receptet på den kommer i morgon. Superfräsch, nyttig och snabb att göra medan kaffet kokar.
således artikel Asiatisk biffsallad med glasnudlar
det är alla artiklar Asiatisk biffsallad med glasnudlar Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Asiatisk biffsallad med glasnudlar adressen https://livsstilone.blogspot.com/2018/04/asiatisk-biffsallad-med-glasnudlar.html
0 Response to "Asiatisk biffsallad med glasnudlar"
Skicka en kommentar