titel : Ugnsbakad rödspätta med picklad rödlök
länk : Ugnsbakad rödspätta med picklad rödlök
Ugnsbakad rödspätta med picklad rödlök
Apropå vardagsmat som är enkel och smakar kalas så passar den här rödspättan klockrent in i den kategorin. Fisk överlag går ju hur snabbt som helst att tillaga.
Och toppad med goa grejer så smakar den helt enkelt kalas.
Den här rödspättan toppade jag med vitlök och persilja. Och just den här dagen när vi åt rödspättan hade vi en burk potatissallad och picklade rödlök kvar i kylen från helgen innan, men potatismos och gröna ärter skulle också passa fint.
Ugnsbakad rödspätta med picklad rödlök
3-4 portioner
600 g rödspätta
2 st vitlöksklyftor
1 hackad persilja
2 msk rapsolja
Salt
Peppar
Gör så här
Gör rullar av rödspättafiléerna och lägg dem i en ugnsfast form
Salta och peppra
Pressa vitlöken och mixa med persilja och rapsolja
Pensla rödspätterullarna med vitlöksröran
Baka i ugnen i 250 grader i ca 10-15 minuter
Picklad rödlök
2-3 rödlökar
1 dl socker
0,5 dl ättiksprit (12%)
1 dl vatten
Gör så här
Skala och skiva löken
Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull
Dra av från spisen och lägg ner löken i kastrullen
Låt svalna i lagen
Häll upp i glasburk och förvara i kylen
Vilket härligt sommarväder vi fick idag!
Så nu ska jag slå upp ett glas rosé och passa på att njuta av kvällssolen.
Önskar er en trevlig fredagskväll!
Och en skön helg. Hoppas sommarvärmen håller i sig...
Vilket härligt sommarväder vi fick idag!
Så nu ska jag slå upp ett glas rosé och passa på att njuta av kvällssolen.
Önskar er en trevlig fredagskväll!
Och en skön helg. Hoppas sommarvärmen håller i sig...
således artikel Ugnsbakad rödspätta med picklad rödlök
det är alla artiklar Ugnsbakad rödspätta med picklad rödlök Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Ugnsbakad rödspätta med picklad rödlök adressen https://livsstilone.blogspot.com/2018/04/ugnsbakad-rodspatta-med-picklad-rodlok.html
0 Response to "Ugnsbakad rödspätta med picklad rödlök"
Skicka en kommentar