titel : Kyckling i pestosås med ljummen zucchini- & nudelsallad
länk : Kyckling i pestosås med ljummen zucchini- & nudelsallad
Kyckling i pestosås med ljummen zucchini- & nudelsallad
Jag är nog lite smått galen när jag har bestämt mig för att laga en maträtt jag aldrig förr gjort och dessutom ha den på en middagsbjudning i kväll. Ja, sån är jag. Bära eller brista. Det blir en nudelsallad med wokad biff. Hittade en fin ekologisk biff med kappa som dessutom är från ett lyckligt djur som fått gräsbeta. Receptet på den kommer upp lite senare (om det bli bra dvs). Ursprungsreceptet kommer från Charlotte Perellis bok "kickstart", men som jag kommer att modellera om.Men nu ni är det vååår! Fåglarna är vansinnigt förälskade och vi människor börjar vakna upp ur vinterdvalan. Härligt när man möts av glada leenden på morgonpromenaden. Visst får man lite extra energi?
Apropå nudlar så tänkte bjuda er på ett jättegott recept med kyckling i pestosås. Serverad med min vansinnigt goda zucchini- & nudelsallad.
Det blir två inlägg idag då jag kommer att lägga upp zucchini- & nudelsalladen för sig. Du får naturligtvis receptet på den direkt här också.
Mina recept är som vanligt ekologiska för optimalt näringsupptag. Inga gifter hör hemma på min tallrik med god hälsosam mat. Näpp! ;)
Kyckling i pestosås ca 4 port
ca 10 kycklinginnerfiléer, eller så många du önskar beroende på antal personer.4 soltorkade tomater
½ stor purjolök. Ta även med de gröna bladen
½ liten påse babyspenat
2½ dl grädde
2 vitlöksklyftor
1 dl creme fraiche
3/4 dl grön pesto
1 tsk herbamare örtsalt
1 tsk paprikapulver
1 krm chiliflakes
vit/svartpeppar
1-2 stora kvisttomater
Torkad timjan
Smör till stekning
- Sätt ugnen på 225°
- Blanda ihop grädde, pressad vitlök, pesto och soltorkade tomater som du tunnstrimlat.
- Dela på kycklingfiléerna och fräs dem i smör. Krydda under stekningen med örtsalt, paprikapulver, chiliflakes, vit- eller svartpeppar. Lägg åt sidan
- Strimla purjolöken och fräs den mjuk
- Tillsätt pestogrädden, de stekta kycklingfiléerna samt babyspenaten. Låt koka ihop en stund.
- Häll ner allt i en ugnsform
- Skiva tomaterna i ca ½ cm tjocka skivor och krydda dem med timjan och pudra på lite örtsalt.
- Stick ner tomatskivorna runt om i formen. Det gör ingen om de går omlott.
- Sätt in formen i ugnen och gratinera i ca 10 minuter.
Ljummen zucchini- & nudelsallad
Beräkna 1st stor zucchini eller 2 små per person
Zucchini
Herbamare örtsalt
Glasnudlar
Smör till stekning
Tillred glasnudlarna enl anvisningarna på påsen
Skiva zucchinin med osthyvel. Viktigt! Ta inte med kärnhuset, utan skiva zucchinin runt om så att den inte kommer med.
Stek i omgångar så att de ligger fritt i panna och inte på varandra
Låt de få lite färg innan du vänder dem
Krydda med örtsalt under stekningen
Klipp nudlarna lite så att de inte är så superlånga
Blanda ihop nudlarna med de stekta zucchiniremsorna
således artikel Kyckling i pestosås med ljummen zucchini- & nudelsallad
det är alla artiklar Kyckling i pestosås med ljummen zucchini- & nudelsallad Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Kyckling i pestosås med ljummen zucchini- & nudelsallad adressen https://livsstilone.blogspot.com/2018/04/kyckling-i-pestosas-med-ljummen.html
0 Response to "Kyckling i pestosås med ljummen zucchini- & nudelsallad"
Skicka en kommentar