titel : Äppelpaj med nötfyllning
länk : Äppelpaj med nötfyllning
Äppelpaj med nötfyllning
Äppelpaj är ju så himla gott!! Men denna nötfyllning höjer äppelpajen ytterligare ett snäpp och gör den till och med farligt god :) Testa i helgen, vet ja'!
Pajbotten
3 dl vetemjöl
0,5 dl florsocker
100 g smör, kallt
3 msk vatten
Fyllning
4 äpplen
100 g smör
75 g valnötter
75 g hasselnötter
50 g mandel
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
3 msk mjölk
Gör så här
Arbeta ihop ingredienserna till pajbottnen med elvisp och degkrokar till en jämn deg
Knåda ihop det sista med händerna
Låt degen vila i plastfolie i kylskåpet i minst 30 minuter
Tryck ut pajdegen i en pajform som är ca 25 cm i diameter
Skala, kärna ur och skiva äpplena
Lägg dem i pajskalet
Fyllning
4 äpplen
100 g smör
75 g valnötter
75 g hasselnötter
50 g mandel
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
3 msk mjölk
Gör så här
Arbeta ihop ingredienserna till pajbottnen med elvisp och degkrokar till en jämn deg
Knåda ihop det sista med händerna
Låt degen vila i plastfolie i kylskåpet i minst 30 minuter
Tryck ut pajdegen i en pajform som är ca 25 cm i diameter
Skala, kärna ur och skiva äpplena
Lägg dem i pajskalet
Smält smöret
Grovhacka nötter och mandel
Blanda ihop smör, nötter, socker, mjöl och mjölk
Täck äppelskivorna med smeten
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter tills
pajen har fått en fin gyllenbrun färg
Låt svalna
Servera med förslagsvis vaniljsås eller vaniljglass
Täck äppelskivorna med smeten
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter tills
pajen har fått en fin gyllenbrun färg
Låt svalna
Servera med förslagsvis vaniljsås eller vaniljglass
således artikel Äppelpaj med nötfyllning
det är alla artiklar Äppelpaj med nötfyllning Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Äppelpaj med nötfyllning adressen https://livsstilone.blogspot.com/2018/08/appelpaj-med-notfyllning.html
0 Response to "Äppelpaj med nötfyllning"
Skicka en kommentar