titel : Portionspizzor med pizzabottnar av pofiber och äggvitor
länk : Portionspizzor med pizzabottnar av pofiber och äggvitor
Portionspizzor med pizzabottnar av pofiber och äggvitor
Om man läser innehållsförteckningen på svenska charkuteriprodukter kan man tro man hamnat på godisavdelningen... det är socker i precis allt! Utom bacon då, men där har vi ju nitrit. Den enda charkprodukt som jag hittills hittat som inte innehåller varken socker eller nitrit (ej heller några andra tillsatser, bara kött och salt) är äkta italiensk prosciutto. Då får det bli den skinkan som hamnar på pizzorna! (Receptet på pizzabotten är delvis som ett recept ur Ketoguiden, men bara delvis😊)
Prosciuttopizzor
Pizzabotten:
2 ½ dl pofiber
3 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk oregano eller pizzakrydda
2½ dl vatten
3 äggvitor
2 msk smakneutral kokosolja
Fyllning:
tomatsås (finhackad schalottenlök, pressade vitlöksklyftor, passerad tomat, salt och peppar; fräs samman i kokosolja)
1 riven buffelmozzarella
strimlad prosciutto (äkta utan tillsatser och nitrit)
hackad röd paprika
oliver
strimlade soltorkade tomater
halverade körsbärstomater
oregano
ev. färsk basilika
Blanda ingredienser för pizzabottnar till en deg som får svälla en stund, dela i två delar och platta ut till rundlar på bakplåtspapper. Förgrädda i 175 graders ugn ca 10 minuter, vänd bottnar och grädda ytterligare 5 minuter. Lägg på fyllning och färdiggrädda i 200 grader. Strö på strimlade basilikablad.
således artikel Portionspizzor med pizzabottnar av pofiber och äggvitor
det är alla artiklar Portionspizzor med pizzabottnar av pofiber och äggvitor Den här gången förhoppningsvis kan ge fördelar till er alla. Okej, du ser i en annan artikel post.
Du nu läser artikeln Portionspizzor med pizzabottnar av pofiber och äggvitor adressen https://livsstilone.blogspot.com/2018/11/portionspizzor-med-pizzabottnar-av.html
0 Response to "Portionspizzor med pizzabottnar av pofiber och äggvitor"
Skicka en kommentar